Митрополит Амфилохије: Црква не подстиче на демонстрације

Ова Црква није против државе нити, на било који начин, подрива њен правни поредак. Сваки напад на полицију сматрамо за подметачину Цркви, изјавио митрополит Амфилохије

Митрополит Амфилохије на служби у Улцињу (Фото: Митрополија Црногорско-приморска)

Митрополит црногорско-приморски одговорио је црногорском премијеру Душку Марковићу да Црква не подстиче на демонстрације, посебно не насилне, нити на сукобе са полицијом, поводом доношења Закона о слободи вероисповести.

„То, с друге стране, не значи да верни нису слободни да искажу своје противљење према безакоњу и лошој намери према нашој Цркви који су пратили доношење овог Закона, те да га храбро, јасно и одлучно саопштавају јавности”, поручио је митрополит Амфилохије.

У саопштењу достављеном медијима се наводи да је Марковић раније данас позвао митрополита на одговорност за насиље и потпуно му непримерено упутио упозорење, иако су, кажу, и сам митрополит и МЦП јасно и недвосмислено рекли да су против насиља.

„Ова Црква није против државе нити, на било који начин, подрива њен правни поредак. Сваки напад на полицију сматрамо за подметачину Цркви. Подржавамо његов (Марковићев) позив за дијалог, али само онакав дијалог у којем би се уважио став Цркве, а који досад није био такав, него се показао као партијско и безаконо једноумље”, наводи се у саопштењу, преноси Танјуг.

Додаје се да је данас у Улцињу одржан Епископски савет СПЦ у Црној Гори на којем су сви свештеници и овом приликом, без изузетка, исказали своју верност митрополиту, Митрополији и Патријаршији српској.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 30. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар