Српски национални форум (Грачаница): Пуна подршка браћи у Црној Гори

Браћо, бранећи Острог, ви браните Дечане. Бранећи Морачу, ви браните Грачаницу. Бранећи Цетиње, ви браните Пећку патријаршију

Манастир Острог (Фото: А. Васиљевић)

Црногорски про-усташки режим је „прешао Рубикон“. Ударио је на нешто најсветије. Ударио је на Српску православну цркву у Црној Гори. И поред бројних упозорења из земље и света да то не чини, услед своје заслепљености мржњом према свему што је српско, црногорски режим је ударио на Цркву Христову, у тренутку када православни хришћани са радошћу чекају празник Рождества Христовог.

Српски народ у Црној Гори је од режима деценијама већ трпео бројне увреде и притиске. Ову није могао. Устало је монаштво, свештенство, верни народ, да брани своје светиње.

Српски национални форум (СНФ) даје пуну подршку часним оцима и нашој браћи у Црној Гори. Браћо, бранећи Острог, ви браните Дечане. Бранећи Морачу, ви браните Грачаницу. Бранећи Цетиње, ви браните Пећку патријаршију. Бранећи Савину, ви браните Бањску.

Срби са Косова и из Метохије су свим срцем уз вас. Нека би Господ дао да одбранимо наше светиње како у Црној Гори, тако и на Косову и у Метохији.

У Грачаници, 26.12.2019.
Информативна служба СНФCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар