Мило Ломпар: Режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласности

Кључно настојање власти СНС-а је да спречи формирање озбиљне националне алтернативе, рекао проф. Ломпар

Мило Ломпар (Извор: Снимак екрана/Јутјуб)

Гост Славија инфо ТВ био је проф. др Мило Ломпар, редовни професор Филолошког факултета у Београду.

У оквиру главне теме професор Ломпар је разобличио биће СНС-а, лик и дело вође напредњака Александра Вучића и другосрбијански правац политичке мисли, указавши на суштинску повезаност идеологије Друге Србије и политике напредњака у пракси. Мило Ломпар закључује: „Под бирачким телом национално оријентисаних бирача, спроводи се другосрбијанска политика, као дубоко антидемократска и антинационална политика.“ Највећи другосрбијански заступник је актуелна власт!

Мило Ломпар препознаје и наводи бројне примере примене елемената идеологије глобализма и уочава фаворизовање у државној администрацији и академским круговима кадра који је заступник те идеологије, тј. припадника невладине другосрбијанске квази интелигенције. Соња Лихт била је саветница Бориса Тадића, а сада је и Александра Вучића, коме је узор државнички Тони Блер, наводи и упозорава професор Ломпар.

На почетку емисије, Ломпар тумачи одредницу из свога последњег дела под називом Слобода и истина, у коме је председника Србије дефинисао као главног злог кловна наше стварности. Врхунском интелектуалном проницљивошћу Мило Ломпар је изобличио бројне обмане Александра Вучића, попут истицања националне слабости, позивања на гледање у будућност и става да је Косовски завет губитнички, да се слави пораз и да га се као таквог српски народ треба одрећи.

Гост говори о техникама медијске манипулације напредњачке власти, потпуно их разоткривши. Читава емисија прожета је освртима на стање и актуелна дешавања у Црној Гори, а Ломпар закључује, да режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласности.

Гост сматра да је кључно настојање напредњачке власти спречити формирање озбиљне националне алтернативе. Ломпар не види разлику између политике СНС-а и ДС-а, јер према његовом мишљењу и једни и други спроводе политику у складу са начелима невладиних организација, које су стециште другосрбијанаца и према томе заступници њихове идеологије. Чланови Савеза за Србију прозивају режим Александра Вучића да је ауторитаран, криминалан и недемократски, а не оспоравају његову спољну политику, сем Двери које гласно протестују против комплетне политике СНС-а,  констатује Ломпар.

Гост критикује постојећу националну интелигенцију, изневши своју поделу постојећих интелигенција и из њих извирућих политичких мисли.

Погледајте целу емисијуCategories: Преносимо

Tags: , , , , , , ,

5 replies

 1. Изгледа да је видео обрисан?

 2. Била је нека грешка, тако рекоше из Славије ТВ.

  Ево новог линка: https://youtu.be/jAtQrDqjKqA

 3. Г. Ломпар, како је могуће да сте ви, као врсни интелектуалац и проницљив човек, могли да следите Бошка Обрадовића?
  Како је могуће да сте се, нажалост, баш толико преварили у том човеку?

 4. Мило Ломпар: Режими у Београду и Подгорици делују у најдубљој сагласности
  stanjestvari.com
  А како „другачије“ Проф. др Мило…!? …ајде да Те подсјетим у Ц.Г. се каже “ КАД СЕ ЦИГАНИ ПОБИЈУ, БЈЕЖ ОДАТЛЕ ПРЕБИЋЕ ТЕ…“ …(један, пресједник Србије прихвати „наш“ списак од 246.000 (и више, „Теразијских“ Црногораца) потписника, за „право“ гласања „за одцепљење Ц.Г.“ , нити добисмо право… нити гласасмо… остаде ми кућа и имање, „ничији“… родитељско гробље и прародитељско, „ничије“… а, због тог списка, на којем сам потписан, седам година сам био „апатрид“… а, на тог пресједника Србије, поготову на његову супругу Зорицу (рођ. Радовић) осули су, па и до данас из Ц.Г. и дрвље и камење… прећутали смо, и сад би требао (онај што га погрдно уписују А.В.што подсјећа на „ономатопеју“…) да „навија“ или брани брата од брата… Немој Мило ко Бога Те молим, Ц.Г. је држава, А.В. је из „друге“ Државе… па зар ћеш Професоре „дозволити“ да Те ја „учим“…!?

 5. Ово што се дешава у Црној Гори је још једна манипулација власти, српско-црногорске. Њој одговара уплашен и угрожен народ ; њиме се најлакше манипулише.

  Прво се народу утера страх у кости од могућности губитка посла, немогућности лечења и примања пензија . . . затим страх од нестанка државе и цркве.

  Онда се појављује спасилац који се манипулацијом и телевизором бори против силе и неправде. Он се бори, а зли интелектуалци и слободни медији хоће да га спрече. Онда народ, уз помоћ таблоида креће у спасавање спасиоца. Ни Хичкок не би боље смислио.

  Ево и целог чланка Добривоја Антонића, професора у пензији. Сканер болесне Србије :

  https://www.danas.rs/dijalog/licni-stavovi/jednostranacka-drzava-sa-pokornim-podanistvom/

Оставите коментар