Мило Ђукановић: Вучићу сам објаснио о чему се ради, закон неће бити повучен

Вучићево интересовање сам пријатељски и добронамерно разумео, као интересовање човека који води суседну државу о томе шта се догађа у Црној Гори, објаснио Ђукановић

Мило Ђукановић (Фото: Танјуг)

Председник Црне Горе Мило Ђукановић рекао је да предлог Закона о слободи вероисповести и положају верских заједница неће бити повучен, и да је темељно разматран, као и да у је о њему разговарано са свим заинтересованим странама. Рекао је да је са председником Вучићем разговарао о овом закону.

Ђукановић је казао и да није било прилике за детаљнију размену аргумената.

„Његово интересовање сам пријатељски и добронамерно разумео, као интересовање човека који води суседну државу о томе шта се догађа у Црној Гори. Казао сам му шта је поента тог закона и шта су нормативне процедуре које тај закон покушава да утемељи“, објаснио је.

На питање како је Вучић реаговао, црногорски председник је рекао да нису водили полемику.

„Разумео сам да вероватно има одређених резерви и недоумица“, додао је.

Рекао је и да се нада да тензије у вези са предлогом контроверзног закона „не могу да оду далеко“.

Додао је да разуме да када се доносе закони не може да се погоди „баш свачији интерес“.

Рекао је и да је регионална јавност заинтересована.

„Али јасна је надлежност. Као што смо ми заинтересовани шта се дешава у Босни, и на Косову, и у Србији, али тамо не показујемо никакву иницијативу да та питања уредимо“, истакао је Ђукановић.

Коментарисао је и изјаву председника Вучића да је Црногорска православна црква де факто и де јуре била самостална и пре осамостаљења Црне Горе.

„Не мислим да је Вучић рекао ништа тенденциозно, ништа што би требао да буде на штету или у корист било кога у Црној Гори. Верујем да је покушао да интерпретира нешто што су чињенице“ рекао је Ђукановић.

Војислав Стевановић

Опрема: Стање ствари

(Н1, 25. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар