Данас: Синиши Малом избрисан докторат из биографије

Податак да је Мали одбранио докторат још увек се налази у његовој биографији на сајту Владе Србије, иако је уклоњен са сајта министарства на чијем је челу

Синиша Мали у Народној скупштини (Фото: Тања Валич/Танјуг)

Из биографије министра финансија Синише Малог на сајту тог министарства избачен је податак да је одбранио докторат, који му је недавно одузео Универзитет у Београду због плагијата, пише Данас.

У новој верзији више се не помиње да је одбранио докторску дисертацију на Факултету организационих наука 2013. године, наводи овај лист.

„Биографија је измењена после писања нашег листа да се Мали не одриче свог доктората јер није избацио податак о одбрањеном докторату након што је Сенат Универзитета у Београду 12. децембра поништио његову диплому доктора наука“, пише Данас.

Сенат Универзитета у Београду једногласно је поништио диплому доктора наука Синиши Малом на основу претходно донетог решења Одбора за професионалну етику.

Одбор је утврдио да је приликом израде дисертације Синише Малог дошло до повреде академског понашања, због дословног преузимања делова текста других аутора без цитирања.

За сада, податак да је Мали одбранио докторат још увек се налази у његовој биографији на сајту Владе Србије.

Део наслова и опрема: Стање ствари

(Нова економија, 23. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар