ИН4С: Црногорски портал Standard.co.me објавио да је Дака Давидовић убијен!

Све било унапријед припремљено: АНБ медиј објавио да је Давидовић убијен

Дака Давидовић и патријарх Иринеј

Да је црногорска АНБ дубоко умијешана у покушај убиства владике Јоаникија и Даке Давидовића види се и по објави једног од гласила из АНБ мреже.

Наиме, портал Стандард, је објавио да је Давидовић убијен.

Након неколико минута вијест је повучена, али је на Гуглу остао “траг”. Нејасно је како је редакција овог медија “сазнала” да је Давидовић убијен. То би свакако, у некој другој држави, био озбиљан индикатор за истражне органе

Објава портала Standard.co.me

Подсјетимо, нешто послије 20 часова у хотелу „Краун плаза“, у Београду рањен је познати хуманиста и бизнисмен Миодраг Дака Давидовић, са њим је био и епископ Јоаникије.

(ИН4С, 11. 12. 2019)

Standard.co.me: ИН4С нас угрозио јер је информисао да смо (дез)информисали да је Давидовић убијен

У спорном тексту, наводе у Стандарду, ИН4С позвао се на информацију која је објављена на порталу Стандард и избрисана послије два минута. У тој информацији дежурни новинар портала Стандард направио је грубу грешку, тако што је објавио да је Давидовић убијен, позивајући се на незванични извор

Уредништво портала Стандард поднијело је данас пријаву подгоричком Центру безбједности против портала ИН4С на чијем је челу Гојко Раичевић због ширења дезинформација, којима су, како су навели, угрозили сигурност запослених у том медију.

Како су навели, „портал ИН4С је синоћ објавио текст под називом „Све је било унапријед припремљено: АНБ медиј објавио да је Давидовић убијен“. Довођењем у везу портала Стандард са припремом, планирањем или извршењем покушаја убиства бизнисмена Миодрага Даке Давидовића портал ИН4С је, осим што константно дезинформише јавност, тиме угрозио сигурност уредништва и свих запослених портала Стандард“.

Извор: Standard.co.me

У спорном тексту, наводе у Стандарду, ИН4С позвао се на информацију која је објављена на порталу Стандард и избрисана послије два минута. У тој информацији дежурни новинар портала Стандард направио је грубу грешку, тако што је објавио да је Давидовић убијен, позивајући се на незванични извор.

Новинар Стандарда због наслова добио отказ

Како појашњавају у Стандарду, провјером уредништва ко је незванични извор, који је дезинформисао новинара утврђено је да је у питању функционер СНС-а Владимир Ђукановић, који у сваком случају није релевантан извор за давање информације о стању Давидовића.

Да ли је Ђукановић случајно или намјерно довео у заблуду новинара Стандарда за сада није познато. Ипак, новинар који је направио грубу грешку, данас је добио отказ, наводи се у тексту.

Како су прецизирали, у пријави која је поднијета ЦБ Подгорица уредништво Стандарда затражило је да надлежни органи испитају поступање портала ИН4С, изразивши бојазан за личну сигурност свих запослених јер овај текст само је један у низу синхронизованих напада који се лансирају преко портала ИН4С.

Потврда томе је и чињеница да је непосредно након објаве спорног текста у којем је портал Стандард доведен у везу да припремом покушаја убиства Давидовића, поруком упућеном порталу, огласио се и Немања Ристић, синоћ 20 минута иза поноћи. Ристић у поруци поставља питање и даје одговоре у вези са овим случајем, процјењују у Стандарду.

Они су навели да су „овај осуђени бјегунац као и ИН4С водили хајку против уредника Стандарда и угледног црногорског новинара Самира Растодера када је крајем маја у Краљеву незаконито ухапшен током обављања новинарског задатка“.

„Уредништво портала Стандард, због грубе грешке новинара који је у међувремену добио отказ, извињава се бизнисмену Миодрагу Даки Давидовићу и његовој породици“, закључује се у саопштењу.

(ИН4С, 11. 12. 2019)

Владимир Ђукановић: Портал Standard.co.me дно дна, нисам извор информације да је Давидовић убијен 

Под пуном кривичном и моралном одговорношћу желим да кажем да ме нико жив са тог портала није контактирао у вези са информацијом о стању господина Миодрага Даке Давидовића, стоји у демантију Владимира Ђукановића

Владимир Ђукановић (Извор: ИН4С)

Синоћ се ИН4С позвао на информацију која је објављена на порталу Стандард, и избрисана послије два минута. У тој информацији дежурни новинар портала Стандард направио је грубу грешку, тако што је објавио да је Миодраг Дака Давидовић убијен, позивајући се на незванични извор.

Како појашњавају у Стандарду, провјером уредништва ко је незванични извор, који је дезинформисао новинара, утврђено је да је у питању функционер СНС-а Владимир Ђукановић.

А, ево шта на ове тврдње каже сам Ђукановић:

„Несхватљиво је да неко може толико да лаже као господа са портала Standard.co.me.

Наиме, под пуном кривичном и моралном одговорношћу желим да кажем да ме нико жив са тог портала није контактирао у вези са информацијом о стању господина Миодрага Даке Давидовића. Новинара тог портала Балшу Кнежевића познајем пуних 12 година, али се нисам са њим чуо од љетос. Отуда, не знам одакле им смјелост да напишу како сам им ја „извор“ за вијест о наводној смрти господина Давидовића, тим прије јер сам ван Београда и Србије, а прву информацију у каквом је стању господин Давидовић добио сам од свог дугогодишњег пријатеља Гојка Раичевића кога сам контактирао по сазнању да је пуцано у господина Давидовића.

Господина Давидовића познајем и желим му брз опоравак и да му Бог подари добро здравље.

Иначе, плашим се да је овако просута лаж намјерно учињена како би неко имао алиби да руководство републике Србије увеже у цио догађај и да тако скрене пажњу са потенцијалне сопствене одговорности. Овако лагати као standard.co.me је дно дна и замолио бих црногорски АНБ да на овај начин не увезује Србију и да не скида одговорност због просуте лажи са уредништва сопственог портала.

Господо са портала standard.co.me – срам вас било!“

(ИН4С, 11. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар