Хашим Тачи: Србија извршила геноцид на Косову

Председник тзв. Косова Хашим Тачи, приликом посете меморијалном центру у Рачку, оценио да је Србија починила геноцид на Косову

Хашим Тачи (Фото: Бета)

Председник тзв. Косова Хашим Тачи посетио је данас меморијални комплекс масакрираних у Рачку и оценио да је Србија на Косову извршила геноцид, пренела је Коха.

Тачи је рекао да је данас одлучио да посети Рачак, јер је то „врхунац масакра државе Србије над цивилним становништвом на Косову“.

Председник Косова је изјавио да је Србија на Косову извршила геноцид, „око 400 масакра над албанским цивилима, убила око 1.300 деце, силовала око 20.000 жена и убила око 13.000 албанских цивила“.

„Они који починили те злочине против човечности, нису изведени пред лице ни домаćе нити међународне правде“, рекао је Тачи и додао да је данас Међународни дан људских права, за који Косово чини све што може да поштује у потпуности највише западне стандарде људских права.

„Али у исто време, увек морамо памтити прошлост да бисмо се безбедно кретали напред, у сигурну будућност за све грађане“, казао је он.

Према његовим речима, будућност се не гради порицањем злочина или чак етикетирањем или вређањем цивила убијених на Косову, већ се „гради само прихватањем одговорности, истовремено са извињењем српског руководства за злочине које је починила у држави Косово“.

Председник Косова је оценио још жалоснијим ћутање међународних званичника, изостанак посета посебно Рачку, која је врхунац масакра српске државе, што је отворила уста и амнестирала актуелно српско руководства да тврди и са поносом негира злочине против човечности и геноцида на Косову.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 10. 12. 2019)

Прочитајте јошCategories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Овај, који је чупао српске бубреге, трабуња о геноциду?
    Руке му крваве до лаката.
    И ко се све здравио са њим, срам их било!

    https://zekaonica.blogspot.com/2012/07/blog-post.html

  2. Како овакви увек избегну геноцид?

Оставите коментар