Петер Хандке: Нисам очекивао овакву кампању против мене и мојих ставова

Хандке за РТРС каже да је Нобелова награда дошла у право време и да је имао идеју да покуша да помири ставове

Петер Хандке (Фото: РТРС)

Волим Бањалуку, волим Републику Српску, поручио је у интервјуу ексклузивно за РТРС добитник овогодишње Нобелове награде, Петер Хандке.

Он је у интервјуу снимљеном у Стокхолму, дан уочи додјеле Нобелове награде, рекао да би волио да на прољеће дође у Републику Српску.

Одговарајући на питање да ли је награда закаснила двије деценије, како тврде његове колеге и познаници, Хандке за РТРС каже да је награда дошла у право вријеме. Наводи да није очекивао овакву кампању против њега и његових ставова. Имао је идеју како да покуша да помири ставове.

– Волио бих да се сретнем једну мајку са једне и једну са друге стране. Једну мајку из Кравице, гдје је био почетак свих масакра и једну мајку из околине Сребренице. То је била моја идеја, али мислим да је била помало наивна. Мислим да у овом тренутку ту идеју не могу реализовати – истакао је Хандке.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 9. 12. 2019)Categories: Преносимо

Tags: ,

1 reply

  1. Помирење ставова је могуће међу унуцима оних који су клали и оних који су страдали. Али кад унуци оних који су клали поново кољу, онда је све то безнадежно. Ми Срби то знамо и зато не треба да се бавимо тим стварима барем још две генерације. Не треба нико са стране да нас мири. Хандке може да нас воли, може да пропагира нашу ствар, али ако буде инсистирао на помирењу, изгубиће Србе.
    Још му само треба да прими неки орден од Вучића…

Оставите коментар