Земаљски суд у Бону одбацио тужбу Саше Радуловића против Дојче велеа

Дојче веле је, према виђењу Суда, извештавао о „истинитим чињеницама“

Саша Радуловић (Фото: Доста је било)

Земаљски суд у Бону одбацио је тужбу председника покрета „Доста је било“ Саше Радуловића против Дојче велеа. Пишући о пореском дугу овог политичара у САД, Дојче веле је, према виђењу суда, извештавао о „истинитим чињеницама“.

Радуловић је поднео тужбу због текста Доста је милион у којем је Дојче веле у августу 2016. године открио његове пореске дугове у Сједињеним Државама од преко милион долара.

Због тих дугова је америчка пореска служба ИРС у јулу 2005. године активирала заложно право на Радуловићеву имовину. Одговарајући документ, који је Дојче веле тада објавио, још увек је доступан заинтересованој јавности у архиву Округа Сан Матео у Калифорнији, где је Радуловић живео.

Документ којим амерички порезници активирају заложно право на рачун Саше Радуловића (Фото: Дојче веле)

Радуловић је захтевао да Дојче веле повуче тврдње из текста као и да му исплати одштету јер је сматрао да је извештај наше куће неистинит. Амерички порезници су, тврдило се у тужби, користили погрешне вредности при израчунавању пореског дуга.

Суд је то видео сасвим друкчије. Тужба је одбачена у свим тачкама јер, како је наведено у образложењу, извештавање Дојче велеа „ни по једном основу не представља противзаконити уплив у општа права личности тужитеља“.

Дојче веле је, према виђењу Суда, извештавао о „истинитим чињеницама“. „С обзиром на експонирану позицију тужитеља у јавности као познатог политичара и такмаца за високе државне функције у Србији, интерес јавности да буде информисана претеже над заштитом личности тужитеља“, навео је суд.

На ову пресуду која је донета 6. новембра Радуловић у року од месец дана има право жалбе Вишем земаљском суду у Келну.

Опрема: Стање ствари

(Дојче веле, 22. 11. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

Оставите коментар