У ЕПС-у регрес повећали са 36.298 на 50.000 динара

Kонтролом финансијског извештаја за прошлу годину утврђено је и да ЕПС није поступио у складу са Законом о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата

Фото: Д. Јевремовић

Извештајем о ревизији финансијског извештаја Јавног предузећа „Електропривреда Србије” за 2018. годину државни ревизор је утврдио да је прошле године повећан нето износ накнада за топли оброк са 200 динара на 300 динара дневно.

Исте године регрес за коришћење годишњег одмора запослених повећан је са 36.298 на 50.000 динара у бруто износу.

А од 2016. године ЕПС запосленима исплаћује награду – део зараде по основу доприноса запослених пословном успеху, од по 210 динара у бруто износу за сваки радни дан, наводи се у овом извештају.
Због још неких утврђених неправилности ревизор је представницима ЕПС-а дао 21 препоруку, између осталог и да имају обавезу да доставе извештај о отклањању утврђених неправилности и доказе о поступању по датим препорукама.

У извештају ревизора наводи се да, иако циљ ове ревизије није био давање мишљења о усклађености пословања, контролом финансијског извештаја за прошлу годину утврђено је, између осталог, и да ЕПС није поступио у складу са Законом о привременом уређивању основица за обрачун и исплату плата, односно зарада и других сталних примања код корисника јавних средстава, јер је ово предузеће повећало поједине елементе зараде.

Скраћење наслова и опрема: Стање ствари

(Политика, 8. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

1 reply

  1. Ми плаћамо, све више чкиљимо, а они лепо деле…. И нетолерантни су. И кад је њихова грешка, иде по џепу грађана.

Оставите коментар