Путин поклонио Вучићу пушку Милана Обреновића

Председник Србије рекао да такав поклон није очекивао, већ пре неку књигу, шах или вино

Фото: Председништво Србије

СОЧИ – Председник Србије Александар Вучић изјавио је данас да га је изненадио поклон руског председника Владимира Путина – пушка Милана Обреновића.

„Добио сам нешто што ми је до сада, не рачунајући награде, ордење и одликовања која сам добио, најдраже – оригинална пушка Милана Обреновића, коју је Русија купила ове године на једној светској аукцији и то је била Путинова жеља да мени поклони”, рекао је Вучић одговарајући на питање новинара.

Каже да такав поклон није очекивао, већ пре неку књигу, шах или вино.

„За пушку му бескрајно хвала, ја нисам могао да верујем. Да видите како је рад урађен, тачно се види да је урађена пушка за Милана Обреновића”, навео је Вучић.

Он је рекао да је, осим пушке, добио и вино из околине Сочија, што је донекле, каже, и очекивао јер је „општепознато” да је љубитељ вина.

„Зна то Путин, није то нека тајна. Ја сам и код њега кући пио с њим, он може да попије нешто друго, ја могу вино, али воли и он вино да попије више него вотку”, открио је Вучић, преноси Танјуг.

Председник је казао да је он Путину поклонио икону из 19. века и додао да верује да му се поклон допао, знајући да је Путин верник и да воли иконе.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 4. 12. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

4 replies

  1. Nijw jasnik ni ahvaruo da je to prekor, jer rime je receno da se nijedan Srbin nije setio da orkupi taj istorijski predmet, nego je to ucinio neku ruski oligarh iz Putinovog tima, pa eto – poklanjamo vam kad se sami niste dosetili da to treba otkupiti.

  2. Nije jadnik ni shvatio…

  3. Dobro je to Putin uradio. Vucicu je puska potrebna kada uradi nesto licno da i Srbija nesto dobije!

  4. Vise nego simbolicno, u sred afere sa oruzjem
    Mislim da je Putin konacno povukao vodu.

Оставите коментар