Марија Захарова: Снимак са „руским шпијуном“ – последња у низу провокација

Ако постоје нека питања, свака држава има одговарајуће инструменте да их цивилизовано реши, рекла представница руског Министарства иностраних послова

Марија Захарова (Фото: Sputnik/Сергей Пятаков)

Снимак са наводним руским обавјештајцем који даје новац српском официру, само је једна у низу провокација, оцијенила је портпарол руског Министарства иностраних послова Марија Захарова.

– Сада предстоји сусрет на врху, а већ смо навикли да се седмицу или неколико дана пред такве сусрете појављују занимљиве приче, некакве сензације. А онда пролази вријеме и све се то дезавуише и испостави да је ријеч о јефтиној провокацији – рекла је Захарова на конференцији за новинаре у Москви.

Она је истакла да се сва питања која изазивају забринутост земље рјешавају одговарајућим каналима, те нагласила да се према овоме треба односити као према провокативној причи.

– Тим видео-снимком треба да се баве вјероватно они којима је то намијењено, а што се тиче широке јавности очигледан је задатак који су поставили аутори тог такозваног филма: то су провокативне акције, покушај да се изазове одговарајуће расположење код људи пред читав низ разговора, сусрета, посјета – навела је она.

Захарова је напоменула да су такве ситуације до сада редовно виђали.

– У посљедњих годину дана могу да наведем десетак сличних примјера када су се или пред посјете, разговоре, самите, или одмах послије одвијале сличне провокативне приче, хибридни гестови, фејкови – навела је Захарова.

Према њеним ријечима, ако постоје нека питања, свака држава има одговарајуће инструменте да их цивилизовано ријеши.

– Ми смо сви одрасли људи и сви то одлично схватамо – каже Захарова.

РТРС, Срна

(Искра, 21. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар