Шведски краљ вратио Комшићу писма о Хандкеу јер нису била на енглеском

Писма које је председавајући Председништва БиХ упутио краљу Шведске Карлу 16. Густаву враћена су у Сарајево због тога што нису била на енглеском језику

Жељко Комшић (Фото: Политика)

Писма које је председавајући Председништва БиХ Жељко Комшић упутио краљу Шведске Карлу 16. Густаву враћена су у Сарајево због тога што нису била на енглеском језику, пише „Српска инфо“ позивајући се на сазнања из дипломатских извора.

Након што је Петер Хандке добио Нобелову награду за књижевност, Комшић је у знак протеста упутио писмо председнику Краљевске шведске академије наука Матсу Малму.

Након његове реакције у медијима, Комшић му је писао поново. Међутим, медијима тада није саопштено да је председавајући Председништва БиХ оба пута та иста писма покушао да пошаље и шведском краљу. У сваком случају, она још нису ни стигла до краља захваљујући дипломатском гафу Комшића или некога од његових сарадника, који службену дипломатску пошту нису упутили на енглеском језику.

Амбасада БиХ у Шведској, која је у овом случају била само поштар, Комшићева писма је проследила Министарству иностраних послова Шведске одмах по пријему.

Међутим, 14. новембра јој је одговорено да писма упућена краљу од 15. и 18. октобра треба да буду преведена на енглески језик. Сада се чека да Комшићев кабинет то учини.

Није познато да ли је Краљевска шведска академија прихватила Комшићева писма, или су и они тражили да им буду преведена, пише портал „Српска инфо“, а преноси Танјуг.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик, 18. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. …ozenjen sa Densing Kvin (ABBA), je promenio titulu cije je ime bilo –

  Puna titula svedskog monarha od 1544-1973:

  Na engleskom: By the Grace of God, King of the Swedes, the Goths/Geats, and the Wends
  Na latinskom: Dei Gratia Suecorum, Gothorum et Vandalorum Rex
  Na srpskom: Miloscu Bozjom, kralj Svedjana, Gota/Geta I Venda

  Vendi, Vandali I Geti su bili SRBI!!!

Оставите коментар