Златибор Лончар: Вучић био животно угрожен, лекари му спасли живот

Министар здравља рекао да је по пријему на ВМА процењено да је председник Србије животно угрожен

Александар Вучић (Фото: З. Шапоњић)

Министар здравља др Златибор Лончар рекао је да председник Србије Александар Вучић има хроничне, мање проблеме са срцем, али да је у петак дошло до озбиљног погоршања његовог здравственог стања, када је одлучио да се обрати лекарима ВМА.

Златибор Лончар је за Танјуг рекао да је по пријему на ВМА процењено да је председник Србије животно угрожен.

У тој здравственој установи су медицински тимови моментално спровели све неопходне мере за санирање овако озбиљног стања, председник Вучић је, према речима министра Лончара, добро реаговао на терапију која му је преписана.

Златибор Лончар и Александар Вучић, током једне посете Институту за мајку и дете (Извор: ТВ Пинк/Снимак екрана)

Ипак, стручни тимови ВМА су председнику Србије препоручили да у наредном периоду смањи своје редовне активности како би се у потпуности опоравио од погоршања здравственог стања до ког је дошло у петак.

„Користим ову прилику да лично захвалим медицинским тимовима ВМА, који су још једном показали своју стручност и професионализам“, рекао је министар Лончар, додајући да су врхунски лекари и сестре потврда снаге једне државе.

И председник Вучић је захвалио радницима Војномедицинске академије. Поручио је да ће од понедељка бити „у пуном радном погону“.

Опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 17. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

  1. Ако је паметан, трајно да се повуче и сачува здравље. Можда би му се Срби смиловали.

  2. Добро здравље чува живот!

  3. Ovo je farsa – covek koji zivotno ugrozen, ne slika svoje pisanije i ne twituje – nas i treba zamajavati, da ne kazem nesto prostije

  4. “Станиславе, претерано се (де)реш!”

Оставите коментар