Мирослав Шкоро: Прекопаћемо Јасеновац, припадам онима који су победили српски фашизам

Независни кандидат за председника Хрватске истакао да ће отићи у Јасеновац и тражити међународну комисију: „Ако треба, прекопаћемо све”

Мирослав Шкоро (Извор: Campus Records/Youtube)

Загреб – Независни кандидат за председника Хрватске Мирослав Шкоро поручио је да ће „прекопати Јасеновац” и да се не плаши да говори о усташком поздраву „за дом спремни”, под којим се, како је истакао, борио његов прадеда.

У једном од својих говора у склопу председничке кампање, објављеном на Фејсбуку, Шкоро је истакао да ће отићи у Јасеновац и тражити међународну комисију. „Ако треба, прекопаћемо све”, поручио је Шкоро.

Шкоро је навео да припада генерацији људи који су „победили српски фашизам”, док су му, како се може видети на снимку, окупљени одушевљено аплаудирали, преноси портал Индекс.

Хрватски певач затим каже „да су га испитивали” о поздраву „за дом спремни” и додаје да се он не боји да о томе прича.

„Поготово што знам истину и нисам лицемер. То је поздрав под којим се мој венчани кум борио за ову Хрватску 91. године. То је поздрав под којим се мој прадеда борио”, каже Шкоро док из публике стиже одушевљено „Бравоооо”.

„Неће ми нико казати да је то поздрав који некоме смета јер су га користили од 41. до 45. Јесу”, каже Шкоро док се из публике чује: „Јесу” и „Морали су”.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Политика, 16. 11. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

4 replies

 1. Ко је Мирослав Шкоро ?
  Лепо га је представио у ПОЛИТИЦИ коментатор под ником “dosadno” :

  “Ajme, balkanska comedia del arte. Tipski sporedni karakter koji se vadi po potrebi iz kutije sa rekvizitima, rastrese se prasina i uklone moljci, pa se navije da koraca po sceni svojim metalnim korakom i mehanickim glasom sa dijapozonom od dvadesetak izabranih recenica. U poredjenju sa njim, ostali karakteri pocnu da deluju razborito”.

  Можда би се Шешељу могла приписати слична улога.

 2. Јадниче, морао би да прекопаш целу Хрватску.
  Знаш ли колико је јама ваших зверстава широм ње.

 3. Не треба да се мучиш, усташо. Ми исто знамо истину, а твоју децу она и онако не интересује. Али треба да знаш, сву Хрватску ћемо да преоремо. Проћи ће и ваше време. Слободно спремај дочек. Ми ћемо понети ватромет.

 4. УсРаша у покушају …

Оставите коментар