Синиша Мали: Важно да је потврђено да докторат није плагијат, знам да сам га писао

Драго ми је што су потврдили поново да мој докторат није плагијат, јер знам да сам га ја писао, сигуран сам у своје знање, сигуран сам у оно што сам радио, изјавио је Синиша Мали

Синиша Мали (Фото: Инсајдер)

Министар финансија Синиша Мали изјавио је како му је најважније да је Наставно-научно веће Факултета организационих наука (ФОН) поново потврдило да његов докторат није плагијат, а оптужио је опозицију да је целу ствар политизовала.

„Ја ћу сносити последице и прихватити њихово мишљење да је пропуст што у докторату нису цитирани сви извори“, рекао је Мали у интервјуу телевизији О2.

Истичући како сад не зна „шта ће они на Универзитету поново да ураде“, Мали је нагласио како је за њега битно оно што је ФОН рекао и да је ФОН „трећи пут потврдио исту одлуку“ да докторат није плагијат.

„Драго ми је што су потврдили поново да мој докторат није плагијат, јер знам да сам га ја писао, сигуран сам у своје знање, сигуран сам у оно што сам радио. Али, ево, за неке грешке које су биле прихватићу одговорност и идемо даље“, рекао је Мали.

Он је истовремено оптужио опозицију да је целу ствар политизовала.

„Поента је у томе да је све ствар политике. Опозиција ‘спинује’ и изврће неке чињенице, као са промоцијом књиге Горана Весића“, навео је Мали, називајући опозицију фашистима.

У наставку разговора о докторату, водитељ је прекинуо интервју најављујући снимак портала Борба.ме о паљењу Весићеве књиге, а потом је Мали наставио са оптужбама на рачун опозиције.

Кад немају шта да кажу о вама и вашем раду, показују своју немоћ, рекао је Мали.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 28. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

  1. Премудо је да онај ко му је дао докторат процењује да ли му га је дао за плагијат. Јасно је да се прича овим неће завршити. Иде се на више инстанце (Универзитет), а затим и међународне. Џемпер је почео да се пара и сад је само питање времена кад ће цео бити опаран. Уосталом, није само Мали у питању. Цела ергела на власти је таква и то се мора очистити.
    Не ради се о политици, него о криминалу!

  2. “Важно да је потврђено да докторат није плагијат, знам да сам га писао” … уз (не)малу помоћ својих “пријатеља”!

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading