Марко Пејковић: Краљ Александар страдао јер је хтео да реши хрватско питање и окрене леђа Француској

Тако је Александар платио главом своје југословенске заблуде, које он није ни измислио нити их највише пропагирао и за које је више пута у току живота имао разних дилема

Марсеј, 9. октобра 1934. године (Фото: „Вечерње новости“)

Краљ Александар I, страдао на јучерашњи дан не толико од усташко-бугарашке прашинарске руке, колико од налогодавачке руке оних којима је засметало то што је Александар коначно хтео да реши хрватско питање (разбијањем Југославије око које се толико нећкао пре 1918. па је грлио потом, па хтео да је разбије пред Прибићевићем, па је опет волео 1929…), дакле да учврсти државу и да се тако очврснут и лишен хрватског терета окрене економски Немачкој (1933. и 1934. Краљевина највише извози у Немачку).

Грешка је била што је Мештровићу и француском амбасадору пред пут у Марсеј задрто рекао да је готово са Југославијом, да има да вади Мачека из затвора и да са њим реши хрватско питање, да коначно удари међе између нас и Хрвата. Када су ова двојица ово повезала са окретањем Београда Немачкој, знали су колико је сати. Француз као антигерман, а Мештровић као масон. Француска није хтела да изгуби нас у свом плану обуздавања Немачке, а Британији се никако није свиђала јасно омеђена Србија, проширена у односу на 1914, јер је њихова елита увек више била за то да се „Срби византијског наслеђа“ смешају са „културно узвишенијим римокатолицима Хрватске“ (копирајт Ситон-Вотсон и остали масони-глобалисти). Оно што се сигурно зна такође, то је да је Хитлер већ 1933. затворио све усташке ћелије и новине које су тада радиле на тлу Немачке.

Одатле онако срамно ниске мере безбедности у Марсеју и затворени француски архиви до дан-данас. Тако је Александар платио главом своје југословенске заблуде, које он није ни измислио нити их највише пропагирао и за које је више пута у току живота имао разних дилема, док су се многи други које ми Срби данас никако не доводимо у питање држали Југославије увек и свуда као пијани плота.

Нека је лака земља краљу Александру!

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фејсбук страница Марка Пејковића)Categories: Преносимо

Tags: , , ,

5 replies

 1. Да – “ампутација” је била разлог за стрељање, а масони налогодавци.

 2. У чланку се инсинуира да су атентат поручили Французи и масони.
  Ниједна чињеница, ниједан доказ. Нова теорија ? Магла ?

  Француска је била креатор Југославије
  И врло дуго њен пријатељ

  Непријатељи Југославије су били Хитлер и Мусолини
  И наравно, усташе и предратни комунисти

 3. @Деда Ђоле

  “Непријатељи Југославије су били Хитлер и Мусолини
  И наравно, усташе и предратни комунисти”

  Непријатељ Југославије је био, пре свега, Ватикан – наредбодавац;
  Хитлер и Мосулини су били његови – спољни ”оперативци”.
  Усташе/већина Хрвата и комунисти су били ”унуртрашњи ”оперативци” , и то –
  усташе/већина Хрвата масовно још од Првог светског рата /историјски доказано
  злочинима у Мачви 1914. год./, а ”предртатни” комунисти, на нивоу
  статистичке грешке – шака јада – никако нису могли угрозити Краљевину
  Југославију.

  Драган Славнић

 4. Dulebg je добро обавештен и у овој ствари потпуно у право.Толико о томе.

 5. Kralj je prihvatio Jugoslaviju ne kao najbolje,već kao najrealnije rešenje u tom trenutku!Da to nije učinio,snosio bi određene posledice!Mžda on nije shvatio da u politici,kao i životu uopšte,iskrena,trajna prijateljstva ne postoje!Postoje jedino interesi,koji se vremenom mogu menjati!

Оставите коментар