Влада тзв. Косова онемогућила одигравање утакмице Црвене звезде и Трепче

Влада тзв. Косова онемогућила је улазак Црвене звезде на Косово и Метохију и одигравање утакмице са ФК Трепча из Северне Митровице у оквиру Купа Србије

Играчи и спортски штаб ФК Црвене звезде на административном прелазу Јариње (Фото: Косово онлајн/Н1)

Фудбалерима и руководству Црвене звезде није дозвољен прелаз на Јарињу, како би одиграли утакмицу шеснаестине финала Купа Србије заказану за 14 часова у Звечану против ФК Трепче. Како је новинарима рекао директор београдског клуба Звездан Терзић, косовска влада забранила је улазак на Косово и Метохију. Утакмица ће бити одиграна сутра у Старој Пазови, саопштено је из Фудбалског савеза Србије.

Аутобус са фудбалерима Црвене звезде након тога је пошао натраг пут Рашке, јавио је портал Косово онлајн.

„Жао нам је, вероватно ће се утакмица одиграти сутра негде у Београду. Жао ми је што је народ остао ускраћен за један спортски догађај, хтели смо да се бавимо само спортом и ништа друго“, рекао је Терзић.

Он је оценио да је реч о „великој дипломатској победи Србије, Фудбалског савеза и Црвене звезде“.

„Добили смо подршку ФИФА, све што су изјављивали било је лаж. Они су рекли да Црвена звезда на силу хоће да дође овде, против одлука ФИФА и УЕФА, што није било истина“, рекао је Терзић.

Технички директор фудбалског клуба Трепча Владан Радовановић рекао је да се његов клуб спремао за спектакл и додао да је небитно где ће утакмица Купа Србије са Црвеном звездом бити одиграна.

„Видите и сами шта се дешава, ово је више од спорта, више од игре. Жао нам је свима“, рекао је Радовановић.

Председник ФК Црвена звезда Светозар Мијаиловић оценио је у писаној изјави да је забрана утакмице натерала „Албанце на Косову да покажу своје право лице“.

„Доста дуго је све српско у међународној заједници приказивано као негативно. Ова дипломатска победа данас, значи да смо натерали Албанце на Косову да покажу своје право лице, да се понашају нецивилизовано и силеџијски, да не поштују препоруку ФИФА“, навео је он.

На прелазу Јариње биле су стациониране појачане снаге косовске полиције, са два возила специјалне полиције, јавио је извештач са лица места.

Навијачи Црвене Звезде из Звечана и других делова севера Косова, као и централне Србије, такође су били на прелазу Јариње, где су певали навијачке и песме о Косову.

Фудбалски савез Србије саопштио је да ће се утакмица играти 10. октобра од 15 сати у Спортском центру Фудбалског савеза Србије у Старој Пазови, уз слободан улаз. Национални савез сносиће трошкове боравка екипе са Косова у Београду.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Н1, 9. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading