Велимир Илић: Нова Србија неће бојкотовати предстојеће изборе

Нова Србија „једина држи десну опцију“ на политичкој сцени, оценио је председник странке Велимир Илић и најавио учешће на предстојећим изборима

Велимир Илић (Фото: Медија центар Београд)

Нова Србија ће изаћи на предстојеће изборе, локалне и парламентарне, одлучено је у Чачку на седници Изборне скупштине те странке.

Велимир Илић после гласања остаје председник те странке и у наредне четири године, за председника Извршног одбора изабран је Мирко Јовић, а изабрано је и осам потпредседника странке.

Илић је изјавио новинарима да је Нова Србија „претрпела највећи удар актуелног режима“ али да је ипак опстала.

„Многи мисле да нас је Вучић уништио јер је кренуо на нас ђоном, да нам отима одборнике, посланике, градоначелнике, председнике општина. Надам се да нам неће моћи ништа и да ћемо бити веома озбиљна конкуренција за изборе“, рекао је Илић.

Оценио је да Нова Србија „једина држи десну опцију“ на политичкој сцени.

„Видите и сами да је режим вештачки правио десницу са неким Мишом Вацићем, па Равногорски, Монархистички покрет… Међутим, народ зна“, рекао је Илић.

Илић је још рекао да је Изборна скупштина Нове Србије била данас, на дан када су се пре 19 година догодиле петооктобарске промене.

„Србија се за ових 19 година није померила ни за педаљ, после толико година боримо се за исте циљеве и идеале као и 5. октобра 2000. године. Ни помак нисмо направили, исти су противници. Само фале Слободан Милошевић и Мира Марковић. Све друго је исто. Ту је и Дачић, Вучић. Њима су се само придружили они који су уништили 5. октобар. То је једна интересна група која иде уз сваку власт и тамо где може шта да се добије“, рекао је Илић.

Опрема: Стање ствари

(Н1, 5. 10. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар