Милорад Додик: Косово пре Вучића било изгубљена прича

Косово било изгубљена прича док га председник Србије Александар Вучић није поставио као најважније српско питање, рекао Додик

Милорад Додик и Александар Вучић (Фото: Танјуг/Прес служба председника Србије)

БЕОГРАД Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је опозиција у Србији, док је била на власти, имала прилику да уради нешто по питању Косова и Метохије, али то није учинила, и оценио да је Косово било изгубљена прича, док га председник Србије Александар Вучић није поставио као најважније српско питање.

„Видео сам да нису имали никакве куражи. Када год је требало неку важну одлуку тог времена донети, увек су говорили ‘а странци’, шта странци? Ако је Вучић ишта урадио, а јесте много, учинио је то да Србија води аутентичну српску политику“, рекао је Додик у интервјуу за данашњи „Ало“.

Он је нагласио да су некада стране амбасаде одређивале с ким ће се представници Србије састати и да ли ће се састати, ко ће бити председник владе…

„Сада сви говоре да је Косово тема. Вучић је, на неки начин, сам себи направио проблем. Он док није поставио Косово као најважније српско питање за разговоре, Косово је било изгубљена прича. Било је изгубљено за сваког Србина, сви су сматрали да је то готова прича и да само још нешто мало треба завршити око оне четири општине, а и за то се веровало да ће се неком интервенцијом странаца интегрисати у току ноћи“, рекао је Додик.

Он је додао да је Вучић, када је дошао на власт, рекао да нико не може понижавати Србију и да није дозволио да на тај начин Србија изгуби све.

„Кренуо је у преговоре. А сада се дигла она Србија која је то раније могла лакше да реши него Вучић. Сада она као брани Косово од Вучића. То је невероватно“, оценио је српски члан Председништва БиХ.

Додик је, како преноси лист, поручио да је упркос бројним злонамерним написима у неким медијима и огромним притисцима који свакодневно долазе са Запада, степен безбедности у РС висок и грађани немају разлога за бригу.

„У Српској не може доћи до сукоба, грађани треба да живе смирено, ја им гарантујем да овде никаквих сукоба неће бити. Може бити подвала, имамо ми терориста у БиХ који могу нешто да направе, али овде у Српској нико никога неће слати у рат, овде неће бити рата, РС ће се бранити и одбранити и додатно ојачати и осамосталити путем политичког процеса“, казао је Додик.

На констатацију да РС сада има и Жандармерију, Додик је рекао да РС има „свашта што ви не знате и не треба да знате“.

Он је нагласио да, од момента када је први пут стао на чело РС, ниједан његов дан није прошао без разноразних притисака, који неретко долазе са Запада.

„И дан-данас је тако, они нађу неке квазиинтелектуалце, квазиновинаре, пијандуре по Београду, који пишу свашта о нама, а нико није дошао овде да види како се ми боримо, да виде град који смо направили у последњих 20 година, а који изгледа као прави европски град, чист, уредан, фин, људи су фино обучени, задовољни и, наравно, са жељом да буде боље“, рекао је Додик.

Како је додао, „они из ћумеза и кафана у Београду пишу разне негативне текстове, а нема шансе да се у било ком медију у Сарајеву нађе Србин да пише и подржава РС, док у Београду можете да нађете медије где дођу Бошњаци новинари који клевећу Српску“.

„Београд показује своју величину у чињеници да може и то да истрпи, а ми у РС показујемо снагу да нам такви написи не могу ништа, па ни да нас изнервирају“, поручио је Додик.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТВ, 2. 10. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

8 replies

  1. Срам те било.

  2. Резолуција УН 1244 није стваљена ван снаге, те, према томе, Косово /КиМ/
    није и не може бити ”изгубљена прича”, а на то стално подсећају Русија
    и Кина!
    Изгубљена прича је ДОС-овска и ова СНС – СПС-овска и политика
    осталих коалиционих прирепака – Чеде Јовановића, Вука Драшковића,
    Ненада Чанка… и назаобилазних НВО сератора и којекаквих заједница
    са ”посебним”, истополним потребама , ”авангардних” уметника и осталих
    ”културних” прегалаца, ”визионара”, сер**ора и ку***бера.

    Драган Славнић

  3. “Српски члан Председништва БиХ Милорад Додик изјавио је да је опозиција у Србији, док је била на власти, имала прилику да уради нешто по питању Косова и Метохије, али то није учинила, и оценио да је Косово било изгубљена прича, док га председник Србије Александар Вучић није поставио као најважније српско питање.”

    М. Додик је заборавио или, можда, одбацио пријатељство са делом садашње опозиције, а тадашњом влашћу са Б. Тадићем. Али је остало у сећању његово држање по преузимању власти СНС коалиције од предходне коалиције ЗЕС са ДС: Он је и даље дуже време остао близак са њима, иако је већ наслућивао да ће са новима бити у још већем пријатељству.

  4. Ово је само доказ да је Додик, као и већина политичара, увек спреман да поједе г…., не би ли себи обезбедио подршку која му олакшава позицију. Јасно је да Република Српска не може да опстане без Србије, али је још јасније да Србија не може опстати са Вучићем.

  5. Један шаров други гаров. По резолуцији 1244 Косово НИЈЕ део Р. Србије. Тај споразум је признат након безусловне капитулације СРЈ. Тај део земље је под влашћу УН-а. И то све до коначног решења статуса Косова али и Србије. Овом резолуцијом се редифише статус пре свега Србије а потом Косова. И по тој резолуцији Косово НИКАДА више неће бити део Србије. Онда зашто Срби као папгаји понављају лаж, да је резолуција спас за Србију. То је почетак коначног правно обавезујућег разарања Србије. А АВ је џокер британске службе који треба да уведе Србију у последњи чин – потписвања споразума Р.Србије и Р. Косова. А у међувремену да криминализује, мафијанизује и протестантизује Србију и Србе. И када и ако пристанемо на ту метафизичку капитулацију, Србија ће постати мека миграната, мафијаша и друштеног шкарта. Разочарани и уморни ће отићи у свет, ми остарели ћемо остати.
    Али, као каже в. Атанaсијe – Срби имају у себи скривене снаге које не дају Србима дa се утопе. И неће никада сви потонути..

  6. @Mario Toković
    ”По резолуцији 1244 Косово НИЈЕ део Р. Србије.
    Тај споразум је признат након безусловне капитулације СРЈ.”

    Цитирајте текст, аудио или видео запис те безусловне капитулације!

    Кумановски споразум није капитулација, јер да јесте, писало би у наслову –
    КУМАНОВСКА КАПИТУЛАЦИЈА СРБИЈЕ, што би аутоматски значило –
    НЕЗАВИСНО КОСОВО, а није тако.
    Ако је Србија капитулирала, зашто се преговара са КАПИТУЛАНТОМ?
    Зашто се од Србије тражи да прихвати улазак ”независног” Косова
    у Интерпол, УН и друге међународне организације?
    Ако је Србија капитулирала, на делу своје територије, онда би се
    та територија морала прогласити окупираном од стране – ”ПОБЕДНИКА”!
    Ако је капитлација, онда је Кумановски споразум сувишан!
    Ако је капитулација, онда би војне јединице Војске Србије које су ратовале
    на територији КиМ биле разоружане, техника конфискована, а војници,
    разоружани, били би интенирани у логоре на територији дражава
    ”ПОБЕДНИЦА” – НАТО ПАКТА!

    Драган Славнић

  7. “Он је додао да је Вучић, када је дошао на власт, рекао да нико не може понижавати Србију и да није дозволио да на тај начин Србија изгуби све.”

    Можда је то председник Вучић и рекао на неком од стотине митинга које је одржао широм земље Србије. На некима је учествовао и демократа из Републике Српске М. Додик. Али, није важно шта се говори грађанима. Важно је како се председник поставља пред другима који су себи дали за право да се мешају у одређивању будућности наше отете покрајине Косова и Метохије. Тамо никада нисмо чули одлучне изјаве државника, који каже да је Космет део државе Србије и да треба да се врати Србији. Говори о компромису са косовским Албанцима, сепаратистима који су терором над грађанима изазвали државу да интервенише а после тога нас довели у сукоб са Западом. Нисмо чули од њега да јасно и гласно каже, да нема компромиса са националном мањином, ма колико се увећавала, у отимању дела територије Србије. И то не било ког дела. Косово и Метохија је срце Србије. Ако Србија изгуби и мали део Косова и Метохије, она као да је изгубила све. То би и М. Додик као Србин из Босне требао да зна. Јер се његов далеки предак Влатко Вуковић са својим јунацима борио у војсци славног кнеза Лазара на Косову Пољу, да на том светом месту одбрани Србију од турског освајача.

  8. У историји људске цивилизације нема забележене владавине, као сада у Србији и Републици Српској , да два владара контролишу све и свашта – законодавну, судску и извршну власт, али и друштвено-економске односе, све државне институције и установе, опозицију…
    Додик диже Вучића у облаке и даје му већи значај него што то он објективно јесте. Он то ради с разлогом, због ради себе! То је јасно и врапцима на грани. Зна то и “Дашак ветра на Балкану”, како га је не тако давно називала Медлин Олбрајт, када га је довела за премијера Републике Српске, 1998.године. Од тада је он Главни Баја, који је “алфа и омега” живота и смрти и који потпуно контролише живот и догађања у Републици Српској. Док већина народа преживљава и једва саставља крај с крајем, или бежи у “загрљај” западних “демократа”, Додик живи као султан Брунеја – купује аута, хеликоптер, авион… и много тога што је оком видљиво и што није.

    Додик и Вучић су тешка непогода за српски народ. Њихову владавину описао бих гором и од комунистичке диктатуре бечког хоштаплера.
    Доведени су да раде на промени свести србског народа. Они су изнад Устава и свих важећих закона. Заједно са својим коалиционим партнерима, а пре свега лажним Социјалистима, довели су нас на ивицу опстанка, у беду и безнађе, незабележено у историји Срба. Оба нас убеђују да живимо добро, заправо никад боље, само ми то не можемо да препознамо, незахвалници једни!

    Вучић и Додик су врсни манипулатори, уживају у бенефицијама владавине, са испуњеним егом Вође, оба ће уз подршку Западних ментора остати на власти још много година. Опозиције нема и у њу се не треба уздати; то су њихови играчи.

    У свету је јединствен случај да једна држава, као Србија, присиљава сопствени народ – на Косову и Метохији, да гласа за успостављање туђе државе на својој територији! То Вучић ради, а Главни Баја га подржава. Зато је Вучић велеиздајник, незабележен у србској историји, од 7.528 година, од првих усмених и писаних трагова до дана данашњег.

    У приложеном видео-линку можете погледати шта Додик жели да заборавимо о њему (ОВДЕ):
    https://www.youtube.com/watch?v=JgXb16TUSHY .

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading