Бивши амбасадор САД Мантер позвао Вучића у Берлин на скуп о решењима за регион

Имао сам привилегију да причам са председником Вучићем о ситуацији у региону у контексту дијалога у Берлину који ће Институт Исток-Запад спонзорисати у децембру, рекао Мантер

Александар Вучић и Камерон Мантер (Архивска фотографија: Танјуг/Влада Републике Србије)

Некадашњи амбасадор САД у Србији Камерон Мантер изјавио је да је са председником Србије Александром Вучићем разговарао о ситуацији у региону и изразио наду да ће Вучић у децембру учествовати на скупу у Берлину који ће бити посвећен проналажењу решења за проблеме са којима се Балкан суочава.

„Имао сам привилегију да причам са председником Вучићем, разговарали смо о ситуацији у региону у контексту дијалога у Берлину који ће Институт Исток-Запад спонзорисати у децембру. Многи лидери ће доћи и причати о дуготрајним солуцијама за регион”, рекао је Мантер за Танјуг.

Причали смо посебно и о проблемима Београда и Приштине као и проблемима у БиХ и приликама у Северној Македонији, рекао је он и додао да су се сложили да то нису питања која се могу посматрати одвојено.

Како каже Мантер, који је председник Института „Исток-Запад”, то су питања која чине целину и траже регионална решења и подразумевају учешће, како политичара, тако и дипломата али и стручњака из области економије и свих који имају интерес у региону, преноси Танјуг.

Некадашњи амбасадор у Београду навео је да пре тог сусрета многе ствари морају да се догоде, као што су избори на Косову или ступање на дужност нових лидера Европске комисије.

„Уверен сам да у региону сви желе да виде и чују разговоре о решењима и да ће учествовати сви из региона, а то је оно што нам је потребно”, рекао је Мантер.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 19. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар