Сокољ Башота: Специјални суд ми понудио споразум – повољан по мене а лош по ОВК

Сокољ Башота је изјавио да му је Специјални суд у Приштини понудио споразум повољан по њега али неповољан по тзв. ОВК. Према речима његовог адвоката, споразум је категорички одбио

Сокољ Башота (Фото: Коха/КоССев)

Председник огранка ПДК у Клини, Сокољ Башота (Sokol Bashota) испитан је јуче у Хагу, како је сам признао, у својству осумњиченог. Према његовим речима, Специјални суд му је понудио споразум „који би био повољан за њега, али лош по ОВК“.

По повратку са испитивања у Хагу, на приштинском аеродрому, Башоту су сачекали многобројни грађани, пише Коха.

У обраћању новинарима открио је да га је Специјално тужилаштво испитивало у својству осумњиченог.

Међутим, он тврди и да му је био понуђен и споразум.

„Два дана сам испитиван као осумњичени. Одговарао сам на питања која су била у моју корист али и на она која нису. Оно што ме мучи је да ми је јуче понуђен споразум који би био повољан за мене али који би штетио ОВК. Споразум који би ми помогао у будућности, али штетан за процес кроз који је ОВК прошла“, рекао је Башота, преноси Коха.

Како тврди његов адвокат, Башота је „категорички одбио овакав споразум“.

Раније данас, у Приштини, испитана је Тиме Кадријај, која је за време рата била лекар, али, како је сама најавила, у својству сведока. Такође, испитан је и Харадинајев саветник, Наим Маљоку, а како су данас најавили поједини електронски медији у Приштини, наредних дана очекују се позиви за више дестина бивших припадника ОВК.

Опрема: Стање ствари

(КоССев, 18. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар