Демократска странка: Бојкотујемо изборе

Демократска странка донела одлуку да бојкотује изборе

Великом већином гласова Главни одбор Демократске странке донео је одлуку да ће странка бојкотовати изборе.

Председник Демократске странке Зоран Лутовац изјавио је да је опозиција на различите начине покушала да се избори за слободне и поштене изборне услове. Према његовим речима, Демократска странка није априорно одбацивала ниједан став или опредељење у вези са предстојећим изборима, али режим интензивном медијском кампањом која се често претвара у хајку, узурпацијом институција и суспензијом права није оставио простора ни за какав други одговор осим за бојкот.

„С обзиром на то да не постоје елементарни услови за слободне и поштене изборе, да власт није испунила ниједан од заједничких захтева опозиције из децембра 2018. и није прихватила ниједан од предлога групе независних стручњака, нити показала било какву искрену намеру за суштинским променама околности у којима су немогући слободни избори, Демократска странка-Уједињена неће учествовати на предстојећим изборима, али ће наставити активну борбу за слободне и поштене изборе, као и дијалог са представницима међународне заједнице и релевантним домаћим организацијама, а све у циљу нормализовања политичке ситуације у земљи“, наводи се у Саопштењу Информативне службе ДС-а.

У свом представљању тромесечног Извештаја о раду Лутовац је указао како бојкот није сам по себи циљ, већ делотворно средство притиска. „Ово није одлука проистекла јуче, данас, ово је одлука која већ годину дана сазрева“, указао је Лутовац позивајући чланове да донесу одлуку.

Опрема: Стање ствари

(Демократска странка, 14. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , ,

Оставите коментар