Доналд Трамп отпустио саветника за националну безбедност Џона Болтона

Трамп је на свом Твитеру навео да је претходне ноћи обавестио Болтона да његове услуге више нису потребне Белој кући и да се снажно противио бројним његовим предлозима

Доналд Трамп и Џон Болтон током састанка са вишим војним заповедницима у Белој кући, 9. април 2019 (Фото: Ал Драго/Блумберг)

Амерички председник Доналд Трамп отпустио је саветника за националну безбедност Беле куће Џона Болтона због, како је рекао, „великих неслагања око бројних питања”.

Он је на свом Твитеру навео да је претходне ноћи обавестио Болтона да његове услуге више нису потребне Белој кући и да се снажно противио бројним његовим предлозима, као и други у администрацији.

„Због тога сам му тражио да поднесе оставку, што је он и учинио јутрос. Захвалио сам се Џону на његовој служби. Следеће недеље именоваћу новог саветника за националну безбедност”, написао је Трамп, преноси Танјуг.

Џон Болтон: Ја сам поднео оставку

Одлазећи амерички саветник за националну безбедност Џон Болтон изјавио је да је он у понедељак увече понудио оставку америчком председнику Доналду Трампу, на шта му је овај предложио да разговарају сутра.

Он је то написао на свом Твитеру, а након што је Трамп изјавио да је он Болтону предложио да поднесе оставку, преноси АП.

Отказ Болтона изненадио је многе у Белој кући, тим пре што је свега сат времена пре Трампове објаве на Твитеру, прес служба објавила да ће се Болтон придружити америчком државном секретару Мајку Помпеу и министру финансија Стивену Мнучину на брифингу, преноси Танјуг.

Болтон је именован за саветника у Трамповој администрацији у априлу 2018. године, након што је са те функције смењен војни генерал Х.Р. Мекмастер.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 10. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

Оставите коментар