Сергеј Лавров: Проблем Косова геополитичка игра са високим улозима

Сигуран сам да ће правда победити и да ћемо ми увек бити заједно са српским народом у тој тешкој и принципијелној борби, рекао је руски министар спољних послова

Сергеј Лавров и Славенко Терзић (Фото: НСПМ)

Опроштајном пријему српског амбасадора у Москви присуствовао је и руски министар спољних послова Сергеј Лавров, који је захвалио Славенку Терзићу на заједничком раду и пожелео му пуно успеха у даљој каријери.

„Нећу понављати све те историјске чињенице о пријатељству наших народа и братству Словена о којима је говорио амбасадор, то нису све странице наше заједничке историје – историје братства Словена и православаца. Ми смо у најтежим тренуцима били заједно, подржавали једни друге, не зарад егоистичних циљева, већ зато што смо били сигурни у то да људи морају да живе у миру и слози, а све те странице наше историје то и потврђују“, нагласио је Лавров, преноси Спутњик.

Лавров је оценио и да ту историју данас многи политичари покушавају да промене, „да нам је отму“, али да, „зарад наших народа и деце, ми то нећемо дозволити“.

Шеф руске дипломатије је подсетио да ће Русија и Србија у блиској будућности заједно обележавати велике јубилеје, па ће тако већ у октобру славити 75 година од ослобођења Београда од фашиста, а у мају наредне године 75. годишњицу од победе у Другом светском рату.

„Врло смо захвални председнику Александру Вучићу, који је потврдио да ће учествовати на тој манифестацији, а ја сам сигуран да ће нам та наша слога и приврженост правди помоћи да истрајемо у свему, а пре свега по питању проблема Косова, које раздире цео Балкан“, истакао је руски министар.

Према његовим речима, проблем Косова је постао велика геополитичка игра са високим улозима, а највећи проблем је што се по том питању западне земље воде геополитичким циљевима, а не интересима људи који су вековима живели на тој земљи.

„Сигуран сам да ће правда победити и да ћемо ми увек бити заједно са српским народом у тој тешкој и принципијелној борби“, додао је.

Иначе, Лавров јако ретко иде на опроштајне пријеме страних амбасадора, а последњи пут у Амбасади Србије је био 2006. године.

Опрема: Стање ствари

(РТС, 10. 9. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

 1. NIKAD nećemo zaboraviti i oprostiti žrtve nacizma, severnoameričkog imperijalizma, evroatlantizma i velikoalbanskog terorizma!
  Zbog sve ubijene i neubijene dece, zbog ljudskosti, nacionalno-socijalne revolucije i smisla, NIKAD u neokolonijalni eu-nato rajh!
  To zapadnim eksploatatorskim skotovima, uranijumskim nato zlotvorima i obogaćenim kompradorskim kvislinzima treba da bude jasno.
  Psihološka identifikacija sa genocidno-ekocidnim imperijalistima, belosvetsko-revizionističkim antikomunistima i prodinkićevsko-fridmanovskim mmf kriminalcima sve manje, slabije i lošije prolazi. Zapravo, ona nema perspektivu.
  Zbacimo na đubrište istorije prozapadne veleizdajnike Gorbačova, Jeljcina i Vučića.
  SRPSKO-BELORUSKO-RUSKO BRATSTVO NEMA ULJUDNIJU, SUVERENIJU I ŽIVOTVORNIJU ALTERNATIVU.
  SVI RODOLJUBI SA CRVENOM PETOKRAKOM ZA ANTIKOLONIJALNU NEZAVISNOST, SOCIJALNU PRAVDU I NACIONALNO DOSTOJANSTVO!
  ŽIVELA LJUDSKA SLOBODA!
  Парад в Минске 3 июля 2019 г. Belarusian Army Parade. Вся техника крупным планом.
  [youtube=https://www.youtube.com/watch?v=U7UGu_bh1FA&w=640&h=360]

Оставите коментар