Ђорђе Вукадиновић: Ако изађем на изборе биће то у оквиру неког суверенистичког блока

Народни посланик и политички аналитичар Ђорђе Вукадиновић оценио је да је излазак на изборе за опозицију вероватно најмање лоша опција

Ђорђе Вукадиновић (Фото: Н1)

Посланик и главни уредник Нове српске политичке мисли Ђорђе Вукадиновић је оценио да је излазак на изборе „у датим околностима, а оне по опозицију нипошто нису сјајне, вероватно најмање лоша опција“, а и зато што су, рекао је, „алтернативе још лошије“.

„Мислим да овако исхитрено и без дубље анализе пласирана прича о бојкоту за сада користи само Вучићу, а слаби позицију опозиције. Он пред јавношћу, а посебно пред странцима испада као неко ко је ‘конструктиван’ и нуди договор, а опозиција делује ‘авантуристички’, цепа се, поларизује, и додатно слаби“, рекао је Вукадиновић, за издање листа Блиц од недеље.

Сем тога, навео је Вукадиновић, уз парламентарне, одржавају се и локални избори.

„Бојкотом ви практично без борбе препуштате Српској напредној странци власт у сваком граду и сваком месту у Србији“, рекао је Вукадиновић.

На питање ако одлучи да изадје на изборе, с ким би могао да се удружи, он је рекао да је његов превасходни циљ да „часно заврши овај мандат“, да критикује лоше потезе власти и утиче на опозицију да на прави грешке какве су до сада прављене.

„А уколико будем излазио на изборе, изаћи ћу у оквиру једног озбиљног суверенистичког блока угледних личности, странака и покрета чији ће циљ бити борба против економске и политичке колонизације, односно институционална, национална, демократска и демографска обнова земље, иако морам признати да још увек нисам прежалио, а ни сасвим одустао од залагања за једну заједничку опозициону листу, која, узгред речено, стоји у ‘споразуму с народом’, а сада је више нико не помиње“, рекао је Вукадиновић.

Опрема: Стање ствари

(Данас, 24. 8. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

2 replies

  1. Ako izadjem na izbore bice to zato sto su mi platili ili me jako ucenili. Razumemo se…

  2. Zaboravih jos jednu recenicu: – Da se Vlasi ne dosete.

Оставите коментар