Александар Вучић: Не очекујем лаку јесен, ни једноставну зиму по питању Косова

Председник Србије Александар Вучић је после посете Вашингтону оценио да у вези са косовским проблемом Србија не може да очекује ни лаку јесен, ни једноставну зиму

Александар Вучић (Танјуг/Сава Радовановић)

Председник Александар Вучић изјавио је данас, говорећи о недавној посети САД-у, да не може да тумачи или говори о значају својих посета, али да је сваки разговор са представницима најмоћније силе света веома значајан, посебно када је то разговор о ствари око којих нисмо сагласни.

„То за нас нису лаке, једноставне ствари, ту ће бити проблема”, рекао је Вучић који је у САД имао низ састанака на тему Косова и Метохије.

„Ми ћемо да се боримо у тешким условима, неће бити лако, видећемо како ће све да изгледа. Свакако да не очекујемо лаке дане, ни лаку јесен, ни једноставну зиму за нас”, истакао је председник Србије за ТВ Пинк, јавља Танјуг.

Како је рекао, није први пут да смо у таквој ситуацији, али да ће наставити да се бори за Србију, за српски народ на Косову и Метохији, за националне и државне интересе.

„А, да очекујемо да нам теку мед и млеко, да вам говорим како сам фантастичан посао направио тако што сам променио њихово мишљење… Много смо ми мали да бисмо мењали мишљење великих”, подвукао је Вучић.

Он је додао да је однос БДП-а Америке и Србије 515 према 1, односно да, гледамо по економској снази САД „има 515 Србија”.

„Пустите да неко ко је довољно рационалан, а верујем да смо довољно рационални и паметни, да без обзира на тај податак, чврсто држимо своје позиције, али добро знамо на који начин да разговарамо са онима који су снажнији од нас”, рекао је Вучић.

Додао је да се, нажалост, понекад осећа усамљен, јер сви други перу руке, иако су итекако учествовали у прављењу проблема.

„А, сада се сви праве невешти, отприлике важи – сам сада решавај, како знаш и умеш, и шта год и како год да решиш ми ћемо да нападамо, иако сами нисмо били у стању било шта да решимо позитивно и повољно за српски народ”, рекао је Вучић.

И данас лове Србе који навијају за Црвену звезду

Председник Србије Александар Вучић оценио је данас, поводом напада на Србе у Хрватској, да је невероватно да у 21. веку не постоји бољи одговор на те догађаје него прича о великосрпској агресији, и оценио да је разумљиво што се највећи део српског народа пре 30 година побунио против таквог режима, јавља Танјуг.

Медицинским сестрама 15 одсто повећање плата, култури 10

Председник Србије Александар Вучић најавио је данас значајно повећање плата медицинским сестрама – 15 одсто, култури и научним радницима – најмање 10 одсто, а рекао је и да очекује да ће минималац, после разговара и договора са синдикатима, прећи 30.000 динара.

Говорећи за ТВ Пинк о повећању минималца, он је подсетио да минималну плату у јавном сектору прима око 14 одсто људи а у приватном 86.

„Људи желе да послују са више профита, па исплаћују минималне зараде, али смо успели да их од 16.200 повећамо и верујем да ће бити коначни договор са синдикатима и да ће прећи 30.000 динара. То је повећање од 11,20 одсто, значајно повећање и утицаће на повећање просечне плате”, рекао је он, јавља Танјуг.

Такође, најавио да ће у јавном сектору највеће повећање плата ићи медицинским сестрама и додао да ако оне, које раде најтеже послове на интензивној нези, које нико други не жели да ради, и све то за плату од 47.000 онда није чудо што одлазе из земље.

Подсетио је и да је својевремено немачком министру здравља Јенсу Шпану, када је рекао да ће доћи у Србију јер им је потребно много медицинских сестара, поручио да тим поводом не долази.

„Али, џаба они су то расписали, све што могу да покупе из региону они то раде али ми ћемо се борити драматичним повећањем плата и верујем да ће влада донети одлуку о повећању од 15 одсто за медицинске сестре”, рекао је он.

Вучић је додао да ће за научне раднике и у сфери културе бити обезбеђено повећање од најмање 10 одсто и да верује да ће они умети то да врате држави ангажманом.

Опрема: Стање ствари

(Политика, 24. 8. 2019)Категорије:Вести над вестима

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s