Владимир Димитријевић: Кроација, земља кроасана, и nepoćudni Слободан Антонић

Антонићу, из Вашег текста се чује продорни глас Павела Исаковича… Али, другосрбијанци промену Брозове парадигме не признају и зато призивају луднице и Гвантанамо за оне који друкчије кажу

Владимир Димитријевић (Извор: Снимак екрана)

Пљување на Слоба – Гвантанамо проба

Шта друго умеју другосрбијанци него да пљују и псују? Тако је било и овога пута, када је Слободан Антонић ударио у осињак – „морску” кроатофилију (na lijepom plavom Jadranu) другосрбијанских идиота (овде).

Да се разумемо: другосрбијанци нису ментални идиоти, јер одлично знају да се снађу и зараде у служби НАТО господара; они су идиоти у изворном, античком смислу те речи, људи које није брига за послове заједнице, и који више воле своју задњицу у топлом и гостољубивом НАТО хрватском мору него све невине жртве свог народа, страдале од старе и нове НДХ. Антонића су, после текста о срамоти грађанистичке кроатофилије, ружили, пљували, псовали, а неки су му претили и лудницом и Гвантанамом. Логично – ко не воли другосрбијанске каранфиле, мора бити удављен, као у славном београдском хорору „Давитељ против давитеља“.

Али, што би се рекло, в чјом дјела?

Дјела в тјом што би, да могу, другосрбијанци своје влажне снове досањали у стварности, као што су то радиле њихове интелектуалне и моралне претече, попут Марка Ристића. Уосталом, да се подсетимо.

Шта да спречи човека од речи

Марко Ристић (1902–1984) беше песник. Надреалиста уз то, као и друг му Коча Поповић – да, баш онај Поповић, познат као преговарач, у име Броза, са Немцима у усташком Загребу 1943. године. Када су у Београд, октобра 1944, ушли усрећитељи вођени другом Титом, Марко Ристић их је позвао на немилосрдан обрачун са четницима – „ђиканима“, и свим сарадницима окупатора, иако је из затвора спасен на личну интервенцију ђенерала Недића, који није могао да дозволи да стрељају унука славног србског дипломате, Јована Ристића (овде).

Марко Ристић

Своје погромашке чланке објавио је у „Политици“ 5. новембра, 28. новембра и 14. децембра 1944. године. Тада је, између осталог, писао:

„Да ли је икада историја, овако одсечно, овако јасно, овако потпуно, одвојила светлост од мрака, бацила све што је у једном народу црно и одвратно на једну страну, а на другу страну све што је светло и узвишено?/…/ Начинити се морају два огромна инвентара: инвентар моралне лепоте – несебичности, хероизма и светлости – и инвентар страхоте и срамоте. Наша је света дужност да учинимо све што од нас зависи да би на кривце, издајнике и разбојнике, крвнике сопственог народа, пала, једина праведна – немилосрдна казна/…/ Не може да буде слободе народа, ни јединства, ни мира и среће, без потпуног немилосрдног уништења издајничке реакције, без правде, која, како су рекли Коча Поповић и Пеко Дапчевић, обухвата освету… укључује освету“.

Тако се, видимо, показао као човек од речи.

Ево смела човека од дела

А ево шта је, као човек од дела, Марко Ристић учинио за нови режим. Сведочи Јефто Шашић, један од кључних људи за формирање ОЗНЕ у Београду и шире:

„Света Стефановић (телефон 44–433) позвао ме је да заједно кренемо код Марка Ристића, који жели да се види и да заоштри неке ствари, као добар познавалац прилика у Београду. Марко Ристић је становао у улици Риге од Фере на броју 8 или 11. Дао нам је имена за Максимовића, Цала Браловића, Драгог Михаиловића, Ћиковића, министра трговине, Драгог Стаменковића, карикатуристу, Бачић Сашке, чији је отац послао неколико милиона и има признаницу Драже Михаиловића. Затим је говорио о Доли Миљановићу, Ђорђу Туфегџићу за кога жена говори да је погинуо или нестао, међутим, он се скривао и организовао четнике. Вељко Петровић, адвокат, исто тако организатор четника. Други Вељко Петровић, трговац, организатор Дражиног покрета. Затим је ту забележено име Боже Марковића, млађег доцента, званог Ждребе. Затим Саве Обрадовића, секретара индустријске коморе, затим Лазара Ђукића, стални генерални секретар Радио-станице који је био везан на Александра Дамјановића. Затим инж. Ђорђе Анчић или Јаничић, Јевремова 32а. Он је био саветник за III кварт Дражи Михаиловићу. Зарије Вукичевић, из Курсулине улице број 10, исто дражиновац, па Велимир Димић Војиновић, комесар житне централе, три пута су били у врховној команди Драже Михаиловића. Тоша Обрадовић, ваљда је био везан за групу Драже Михаиловића, код њега је остала радио-станица, Озрен Бачић, индустријалац, дражиновац. По томе адвокат др Милетић. У гостионици ’Ариље’ негде код Цветног трга, постоји неки Гојко и неки Љубинко Новинковић на које треба свратити пажњу. Драган Митровић, залази у локал ’Ужице’ – то је агент. Неки Звонко Ковачевић из Дражине пратње налази се забележен | да на њега треба свратити пажњу. Као што се види, Марко Ристић нам је дао једну читаву лепезу имена и на тај начин другови који су радили у II одсеку, и који су били као референти задужени за Дражу Михаиловића, имали су само из овога извора добру одскочну даску да могу наставити са радом“ (овде).

За све ово, друг Марко Ристић је од Тита награђен амбасадорским местом у Француској.

Пример Марка светиљка им жарка

Наравно, другосрбијански потомци Марка Ристића би се, чим наступе повољне околности (рецимо, кад крене рат НАТО рат против Русије, овде ће бити баш баш окупација – сада се само припрема инфраструктура), одмах могли заложити да се nepoćudni, попут Слободана Антонића и сличних њему, подвргну лудници, Гвантанаму или – стрељању. Што да не? Јер им је јасно да само тако, и никако другачије, може да се оствари њихов сенилно – варварски сан о Србији која ће, како рече Прокић во времја оно, бити демократска, са Србима или без њих. Нема другог начина да труле другосрбијанске идеје, засноване на мешавини титоизма (НАТО комунизма, како би га дефинисао Жарко Видовић) и неолиберализма, који крепава широм света (засад као идеја, а ускоро и као пракса), остваре: треба утамничити или побити оне који им руше наде, и који, вичући ЦАР ЈЕ ГО, не дају дотичнима да остваре, како рече Васа С. Тајчић, своје мисли великих људи.

А право време за то била би једна баш баш НАТО окупација. Тада би другосрбијанци данас, попут Марка Ристића некад, нашли неког новог Јефту Шашића, да му прстом покажу кога треба. У лудницу, у Гвантанамо, пред стрељачки строј.

Кућице им жао – Тито му је дао

Наравно, није да су другосрбијанци неосетљиви на извесне „испаде“ миле им Кроације, земље кроасана, у чијем мору воле да брчкају задњице. Својевремено су ламентирали над кућом Радомира Константиновића, кућицом једном у Ровињу, коју је неки тамошњи паланачки neotesanac, ne? присвојио и девастирао (овде).

Сасвим узгред, сазнали смо да је ту кућу од комунистичког режима Константиновић на uporabu добио 1956. године (са двадесет осам година, брале – није чудо што је, кад је Тито умро, овога поредио са Де Брољијем и Пикасом и називао га „генијем стварности што долази до свести“), а да ју је откупио 1970. Баш у време када је објавио „Паланку“, култну књигу наших „кроатокупача“ и „кроатокупачица“, тако узгнушаних над Слободаном Антонићем који је одбио да аплаудира њиховим пливачким вештинама.

Од кога ли комунисти одузеше кућу да би је дали младом и перспективном Константиновићу, који је волео и Тита и Бекета? Да ли од неког Италијана (јер је Ровињ, Рапалским уговором, био у саставу Краљевине Италије, па je онда, после Другог светског рата, од „савезника“ нам најмилијих, поклоњен Jožeku Kumrovačkom, a овај га великодушно даровао lijepoj njihovoj)? То, по свему судећи, сазнати нећемо.

Било како било, србоубилачко дивљање НАТО усташа у „Олуји“ за другосрбијанце није ништа према одузимању кућице нашег великог писца и извршиоца интелектуално – џелатских радова у србској култури, који је, симболички, стрељао редом све „паланчане“, од Дучића, преко Ракића, до Моме Настасијевића.

Слобо, пиши – за савест си виши

По ко зна који пут, хвала Слободану Антонићу који је од свих другосрбијанаца виши за једну савест. Док они пљују, псују и руже, он их, sine ira et studio, хвата на делу, и подсећа на све историјске и етичке истине које су дотични програмирано заборавили, јер лова им у џепове капље са крвавих руку НАТО газда. А НАТО воли Кроацију, земљу кроасана, а не воли Србе, тако неуклопиве у нови поредак, од Турака, преко Хитлера, до данас. (Зато, између осталог, никад не смемо заборавити чињеницу да не би било усташа да није било фашистичке Италије и нацистичке Немачке, као што ни нове, Колиндине НДХ, не би било без Вашингтона, Брисела и Берлина.)

Уз то, титоизам, као основа другосрбијанштине, мртав је: сви који га се сећају полако одлазе са овог света, а деца која ступају у свет већ ни не знају које био Тито, и неће ни да знају, осим ако их уџбеници, успут, на то не подсете. Али, другосрбијанци промену Брозове парадигме не признају, и зато призивају луднице и Гвантанамо за оне који друкчије кажу. Пошто, у складу са стиховима песме „Уз маршала Тита, јуначкога сина“, грлати нацоши, попут Антонића, „клевећу и лажу“, и „нашу ће осетит` пест“.

Слободан Антонић (Извор: Јутјуб)

Антонићу, из Вашег текста се чује продорни глас Павела Исаковича, који, у Другој књизи Сеоба, поручује свим порицитељима наших патњи: Колико нас је у аресту?… Колико нас је сахрањено? Можеш ли да ми кажеш главе дечице наше, поклане, које нико у твом хришћанству није оплакао, а којима би могао да начиниш пут, да се бели, од Вијене до Стамбола? Костима нашим да калдрмишеш друм у Венецију. Да се забели кад год сумрак пада. Пут да назидаш костима нашим, по плану грофа Merci!

Антонићу, хвала Вам због тог гласа.Categories: В. Д. читач

Tags: , , , , ,

18 replies

 1. Da li je dozvoljeno da se govori protiv propagande koju širi Antonić? Da li je problem zabranjena reč? 🙂

 2. Iste laži protiv belaca i Hrišćana, a u vezi kolonijalizma, ropstva i sličnih tema, a koje šire zločinački ideolozi (komunistički i islamistički), na Zapadu, se nažalost ponavljaju i u našem javnom govoru. Nisu u pitanju greške. Nemoguće je da obrazovani ljudi ne proveravaju sve izvore koje mogu pre nego što izađu da govore javno. Posredi je zloba ili potpuna indoktrinacija čistim zlom…

 3. @jr, koliko me oči služe ovde se radi o drugosrbijncima i hrvatskoj politici. A i u najskorijem tekstu Antonić je istupio protiv levičara koji pozivaju na krvavu revoluciju i pritom pisao kritički o Lenjinu i Trockom.

 4. Заиста је лековито чути овај шапат међу крволочним крицима НАТО.

  Хвала Вам

 5. @Jovan T. Tačno, pretežno se radi o tome. Međutim, i u tekstu koji je naveo autor se prilično nerazumljivo govori o nekakvom “britanskom stilu” što je podmetanje bez ikakvih dokaza i primer propagande. Takođe, u tekstu pod nazivom “Слободан Антонић: Грађански рат” od 20. avgusta na Stanju stvari, sam prvi put video koliko je Antonić širio komunističku propagandu protiv Slobodnog sveta, a u vezi istorije i kolonijalizma, pa otuda i reagovanje. Nije mi objavljen komentar tamo pa zato ovde pitam. Moguće je i da je neki tehnički problem možda jednostavno nisam dovoljno vičan ovim čudima od interneta ali eto ovde je objavljen bar deo komentara pa je donekle stvar u redu. 🙂

 6. @Jr, упутио бих вас на снимак овогодишље свечаности Трг од ћирилице, који вам је овде понуђен, и на говор Милоша Ковића, а о највећем геноциду ИКАДА. Дакле амерском. Знате, бојим се да ви нити овде, нити међу Србима, па да ли са докторатима, /правим!/или оним простим геаком, саговорника нећете наћи- за ваше пообожење британо-швабо-Американаца! Испада да смо ми само убоги ” пропагандисти- против како кажете – Slobodnog sveta a u vezi istorije i kolonijalizma !!!

 7. Не верујем да “не би било усташа да није било фашистичке Италије и нацистичке Немачке”. Јасно је да аутор говори о директном утицају стечене ситуације на самом почетку 2. св. рата, али припрема усташтва је трајала минимално један век, а сасвим логично можемо закључити да је трајала и више векова (вођена из верско-политичког центра преко Јадрана), тако да је била потребна само одговарајућа варница.
  Ово што сам рекао, у суштини ствари, исказује моје комплетно слагање са чланком и предметом чланка.

 8. @сима Hvala pogledaću. Na brzinu sam video da je to valjda kulturna manifestacija i da ima lepih pesama pa ću zato obavezno videti 🙂 Da li je dr Miloš Ković precizno naveo izvore i dokaze? Više puta je širio komunističku propagandu protiv Slobodnog sveta bez ikakvih dokaza. Kao i profesor Antonić. Dakle, iste laži koje monstruozna ideologija na Zapadu, udružena sa islamistima (o čemu pisah pa i tu imate izvore), iznosi radi uništenja naše Hrišćanske braće i sestara Zapada. “пообожење “? Nikako. To ste Vi rekli. Samo se borim protiv laži koliko mogu a za objektivno sagledavanje istorije. “ми само убоги “…пропагандисти…” U čije ime govorite? Nikada nisam rekao da ste Vi bilo šta jer prvi put sada razgovaramo. To ste opet Vi rekli…

 9. Аутор помиње Грађанисте, граџоване, граџане ?

  Са тугом видим да познати интелектуалци, Антонић и Димитријевић, исмевају “ГРАЂАНИНА” – слободног човека (citizen, citoyen, buerger) који има своје мишљење и јавно га исказује . . . који учествује у друштвеном животу (Агора).

  С неверицом констатујем да се спрдају са “ГРАЂАНИМА” који месецима слободно и гордо корачају улицама српских градова у “Грађанским протестима” који су израз жеље да се каже “НЕ” ауторитарној власти, гушењу грађанских слобода, рушењу демократских тековина, изигравању парламентарне демократије, урушавању институција, фингирању привредног процвата . . .

  Слободни и поносни “Грађанин” Београда, Србије, Југославије, Европе и Света,
  Деда Ђоле

 10. @Деда Ђоле
  Када ви кажете “грађанин”, претпостављам да мислите на “ситоајена”. Антонић, Димитријевић и ини када кажу “грађанин”, опет моје “учитавање”, мисле на “буржуја”…

 11. @Деда Ђоле
  Слободни грађани, ослобођени од памети заробљени у сопствену себичност. Зашто слободне грађане, ако то како ви кажете јесу, не дотиче угроженост људских права наше браће на Косову и Метохији, који живе у гетоима? Зашто слободним грађанима смета окупација медија, а не смета им окупација дела Србије? Зашто слободни, поносни грађанине, Деда Ђоле?

 12. @Jr & Deda Djole
  Ja, nazalost, zivim u tom “Slobodnom svetu” vecinu svog zivota zato sto nisam hteo da podizem porodicu u “slobinom” svetu (Milosevic), istom onom koji se nekad zvao titov, pa posle slobe gradjanskim, pa sad naprednim…
  U vasem “Slobodnom svetu” bas ti slobodni gospodari sveta vode za sada samo propagandni rat proyiv hriscanstva i zdravog razuma, kradu od siromasnih, previdjaju zlocine jednih a izmisljaju zlocine drugih a sve zarad promila rasta akcija raznoraznih korporacija i prevarantskih udruzenja.
  Svedok sam smanjivanja slobode u tom “slobodnom” svetu,proporcionalnom porastu siromastva u istom. Bas ti slobodni gospodari sveta su gospodari i kreatori danasnje Srbije, zajedno sa njihovim domacim obozavateljima, “drugosrbijancima” i ostalima, da ne nabrajam.
  Profesor Antonic je samo glas razuma, zato kod mislecih ljudi ima podrsku, zato ga i napadaju jer je zdrav razum najbolja odbrana od vaseg “Slobodnog sveta”.

 13. @steva Koji su ti što vode propagandni rat protiv Hrišćanstva i zdravog razuma i rade druga zla? Koji su to “drugosrbijanci”? Koja je ideologija tih ljudi? Kada profesor Antonić i dr Miloš Ković napadaju Hrišćansku braću i sestre Zapada, da li koriste istu propagandu kao ti ljudi koje ste opisali?
  Ovde možete videti šta je umobolni drug Engels rekao o nacijama: http://www.marxists.org/archive/marx/works/1847/11/prin-com.htm “Nacionalnosti naroda (ljudi) koji se povezuju saglasno principu zajedništva (komune) će biti primorane da se mešaju jedna sa drugom, kao rezultat tog udruživanja, i stoga da rastvore (dissolve) sebe, kao što razne državne i klasne razlike moraju nestati ukidanjem njihove osnove, privatne svojine.”
  I? Ko su globalisti? Koje su ideologije? Zašto se to prećutkuje?
  Da li Vam je ovaj zločinac poznat? digital.library.lse.ac.uk/objects/lse:tim417xoh
  Ko je osnovao UN? Ko je osnovao EU i slične organizacije? Ko ih vodi? Koja je njihova ideologija? Da li je istina da je Istočna Evropa predata tami komunizma zbog komunističkog podrivanja vlasti SAD, o čemu je govorila Dajana Vest? Ko je Teodor Adorno? Ko je Alger His i slični ljudi?
  “Predsednik Evropske komisije Žan Klod Junker izjavio je da o nemačkom filozofu Karlu Marksu ne treba suditi po zločinima koje su njegove pristalice počinile decijanama posle njegove smrti. Aludirajući na zlodela raznih revolucionara u Rusiji, Kini i drugim zemljama, Junker je rekao da “Marks nije odgovoran za zločine njegovih navodnih naslednika”.” (iz vesti na sajtu N1 od 04.05.2018)
  Ko je taj drug Junker? Kako to da se potpuno ubilački i samoubilački argument – “to nije bio pravi komunizam” zapatio toliko u današnjem svetu? Ko je doprineo tome?
  To su pitanja koja me zanimaju gospodine…

 14. Komunizam je zlo u idejnom smislu i uvek se radi o istom zlu. Komunizam je najnemoralnija ideologija u istoriji čovečanstva. Pogubljenja, mučenja, koncentracioni logori, deportacije, ubijanje izgladnjivanjem, to je komunizam. Ne postoji više verzija komunizma. Postoji samo jedna, zločinačka i ludačka ideologija istovetna u teoriji kao u praksi. Ne postoji ništa moralno u komunizmu. Ne postoji ništa moralno u navedenim zločinima kao ni u nasilnom uzimanju novca onima koji ga zarade da bi komunistički ideolozi ili ljudi zatrovani zločinačkim ideologijama davali taj novac na svrhe koje oni smatraju moralnim. Ne postoji ništa moralno u nasilnom nametanju politika grupnih identiteta bez ikakvog izjašnjavanja građana o tome. Rekao bih da su jedina moralna vrednost “u komunizmu” – najbolji osećaji ljudi koje komunistički ideolozi izvrću u praksi i koriste protiv njih – naročito protiv mladih… Komunizam je u samoj idejnoj osnovi nasilje prema slobodnom pojedincu, da bi indoktrinirani ljudi sprovodili svoj lažni moral i da bi se osećali moralno nadmoćnim u odnosu na druge. Dakle, komunizam je već u idejnoj, početnoj osnovi čisto zlo! Lažni osećaj moralne nadmoći je opet, direktno suprotan Božjim poukama našeg Pravoslavlja o skromnosi i smernosti i služenju braći i sestrama Hrišćanima – ne nasilju prema njima zato što pomislimo u oholosti da znamo “moral” i da treba da ga nasiljem nametnemo drugima. Lažni osećaj moralne nadmoći je deo psihološkog rata protiv Srba a naročito Pravoslavnih.
  “Ako želite da nađete (primere) kršenja principa negresije/započinjanja upotrebe sile, prvo mesto na kojem treba da tražite nisu obični kriminalci nego Vlade. Vlade su, samo u 20. veku, pobile preko 250 miliona svojih građana. Van rata – samo ubijanje sopstvenih građana. To je četvrt milijarde ljudi za samo 100 godina. Komunizam je pobio oko 100 miliona ljudi, ne mogu (protivnici tih tvrdnji) da smanje taj broj previše… to je mnogo leševa da bude stavljeno u grešku pri zaokruživanju… ali je otprilike toliko ubio komunizam u 20. veku. To je užasno. I kada vidim da “Njujork Tajms” objavljuje članak pod naslovom: “Srećan rođendan Karle Marksu – bio si u pravu”, to je zapanjujuće. Politički terorizam je uglavnom način kako nastaje komunizam. Fridrih Engels je, a teško je zamisliti da nije to pisao sa žudnjom, 1849. pisao: “Sledeći svetski rat će imati za ishod ne samo nestanak sa lica zemlje reakcionarnih klasa i dinastija, nego i celih reakcionarnih naroda – i to je takođe korak napred!” Govori o genocidu. Reakcionari su oni koji se protive komunizmu uopšte. Pošto postoji neprijateljstvo komunista prema finansijama/finansijerima, kapitalistima teško je izbeći jevrejsko pitanje u smislu onoga što je Marks govorio. Tako da kada Engels, koji je bio Marksov bliski saradnik i finansijer govori o brisanju sa lica zemlje celih klasa i grupa ljudi kao koraku napred i kada govori da su glavni neprijatelji komunista oni koji se bave finansijama, zelenaštvom i oni koji su vlasnici sredstava za proizvodnju, pa koja je njihova veza? Koja je njihova veza sa Jevrejima? Marks je napisao esej pod nazivom “O jevrejskom pitanju” koji je originalno objavljen 1844. godine i koji je sadržao sledeću izjavu: “Koja je svetovna religija Jevrejina? Prevara. Koji je njegov Bog na ovom svetu? Novac. Novac je ljubomorni Bog Izrailja, naspram kojeg nijedan drugi ne može postojati. Novac ponižava sve bogove ljudi i pretvara ih u robu. Menica je pravi Bog Jevrejina. Njegov Bog je samo nestvarna menica. Nacionalnost Jevrejina je – trgovac, čovek novca generalno.” Tvrdio je i citiram: “U konačnoj analizi, emancipacija Jevreja je emancipacija čovečanstva od judaizma.” Očigledan i otvoren antisemitizam. Pisao je i Engelsu jednom prilikom i da odmaralište u kojem je bio ima, citiram: “mnogo Jevreja i buva”. Tako da kada su Marks i Engels pisali o kapitalistima, zelenašima itd. i brisanju celih grupa sa zemlje šta su mislili? Šta to znači? Ova lekcija nije bila poslednja. Vladimir Lenjin je pisao 1906. godine dakle više od 10 godina pre revolucije u Rusiji, nešto što se zove “Lekcije Moskovske pobune” i napisao je: “Zavaravali bismo i sebe i narod ako sakrijemo od masa neophodnost očajnog i krvavog rata do istrebljenja kao trenutnog zadatka dolazeće revolucionarne akcije. Lav Trocki, kojeg je Staljin ubio, je pisao u “Teror i komunizam” 1920: “Mi nikada nismo brinuli oko kantovsko-svešteničko-vegetarijansko (!?ako sam dobro razumeo)-kvejkerskog brbljanja oko svetosti ljudskog života.” Lenjin je rekao: “Mi ne promovišemo bilo kakvu slobodu ili demokratiju” To je teorija i to je bila praksa. Ali, ljudi kažu kada marksizam ispadne nasilan – to nije pravi marksizam. Ne, jeste. Ne, jeste. Kada je teorija krvavi teror i istrebljenje svakoga ko se protivi komunizmu, ili identifikovan kao klasni neprijatelj ili reakcionar ili neoreakcionar ili dvonožac koji vam se ne sviđa – to je pravi marksizam! To je teorija i to je praksa! Kada ljudi kažu da nam treba krvavi i nasilni terorizam praćen masovnim istrebljenjem, ako je to teorija – kako to radite ispravno!? Kako to radite drugačije?
  Nasilje je babica komunizma.”
  (moj prevod nekih izjava iz prezentacije pod nazivom “Karl Marx: Past, Present and Future” Stefana Molinua (Stefan Molyneux) , kanadskog filozofa, mislioca i pisca, vlasnika Freedomain Radio i Jutjubera. Prezentacija je objavljena na njegovom Jutjub kanalu 05.05.2018)
  (1. “Srećan rođendan Karle Marksu” http://www.nytimes.com/2018/04/30/opinion/karl-marx-at-200-influence.html – 2. Engels o koraku napred u vidu brisanja sa lica zemlje reakcionarnih klasa, dinastija i naroda http://www.marxistsfr.org/archive/marx/works/1849/01/13.htm – 3. Marks o jevrejskom pitanju http://www.marxists.org/archive/marx/works/1844/jewish-question/ – 4. O “Jevrejima i buvama” i generalno antijevrejstvu Marksa http://www.philosophersmag.com/opinion/30-karl-marx-s-radical-antisemitism – 5. Lenjin i “Lekcije Moskovske pobune http://www.marxists.org/archive/lenin/works/1906/aug/29.htm – 6. Trocki http://www.marxists.org/archive/trotsky/1920/terrcomm/ch04.htm )

 15. @Jr
  Vas odgovor je isuvise dugacak da bi mogao da vam odgovorim na sve detalje. Ali da se zadrzim na pocetnim pitanjima-odgovorima:
  Propagandni rat protiv hriscanstva i zdravog razuma upravo finansiraju korporacije koji su vlasnici sveta. Njima su za rast profita potrebni resursi i jeftina radna snaga, pa su sve ove price o “Beloj dominaciji”, Crkvi koja je izvor zla, rodnoj ravnovpravnosti itd. usmerene na razbijanje porodice i izolovanje pojedinca kako bi se lakse pretvorio u resurs. Drustva koja ne mogu da obezglave propagandom i drustvenim mrezama razbijaju ratovima i tako ih opet pretvaraju u jeftine izvore resursa i radne snage. Toliko o korporacijama na kojima pociva “slobodni svet”.
  Dalje, dr Kovic i prof. Antonic ne napadaju Zapad zato sto su hriscani, upravo suprotno, zato sto ima malo ili nimalo hriscanskog u njihovom odnosu prema Srbiji.
  O globalistima, ovde gore je moja uproscena analiza. Za mene su globalisti=korporacije. One nemaju naciju niti drzavu i jedina religija im je profit. A profit=ekspoatacija slabijeg. Njihova udarna pesnica je NATO.
  O komunizmu se uglavnom slazem sa vama. Komunizam je ideologija nasilja, na svojoj kozi sam osetio i Bogu hvala da je istorija, neprijatno secanje.

 16. @Jr 2
  Mislim da vam dugujem objasnjenje o “zdravom razumu”
  Ljudi koji misle i vladaju zdravim razumom se slabo “pale” na “reality shows”, masovnu zabavu (entertainment) i gladijatorske predstave (“vrhunski sport”), vide prevaru i licemerje elita i uglavnom uspevaju da zastite sebe i svoje bliznje od utapanja u “novi svetski poredak”. Na to sam mislio kad sam napisao da je zdrav razum najbolja odbrana.

 17. @steva, veoma dobra analiza, danas postoji i taj takozvani “woke capitalism” – sve to što ste rekli samo na steroidima.
  Takođe preporučio bih dokumentarac “The century of the self” Adama Kertisa koji vrlo lepo pokazuje kako se kontroliše masama.
  https://m.youtube.com/watch?v=DnPmg0R1M04

 18. @steva Dobro ajd’… bar ste pristojan čovek pa da odgovorim mada izbegavate da odgovorite na ono što tvrdim.
  1. Dokazi za finansiranje propagandnog rata i da su te neke korporacije (koje?) gospodari sveta. Takve tvrdnje uvek deluju ne samo suviše uopšteno nego i nemoguće na prvi pogled;
  2. Da vidimo… ja vam navedem poreklo određenih ideja, određene autore i izvore a Vi – proizvoljno optužite za to te neke korporacije (koje?) bez ikakvih dokaza.;
  3. Dokazi da na korporacijama počiva Slobodni svet? Izgleda mi kao da se rugate tom izrazu? Postoji li negde veći nivo lične slobode nego na Zapadu (doduše sve više ugrožen zločinačkom ideologijom)?;
  4. Sa razbijanjem porodice zločinačka ideologija nema nikakve veze? Da vidimo za Srbiju… Klara Cetkin, Aleksandra Kolontar? Zorana Mihajlović koja se poziva na njih dve? (pogledati tekst u Večernjim novostima od 08.03.2016 pod naslovom Zorana Mihajlović: Zar su cvet i poklon jedino što je ostalo od 8. marta?) Ništa? “Rodnoravnopravni”? Odakle dolaze ideje razbijanja porodice? Koja je to ideologija? Programi političkih stranaka u Srbiji koji su gotovo svi do jednog potpuno komunistički jer zaista postoji samo KP Srbije? To ćemo sve da zanemarimo jer su eto… neke zle korporacije sve to smislile?;
  5. Nisam ni rekao da Ković i Antonić napadaju Hrišćansku braću i sestre Zapada povodom tema istorije, odnosno kolonojalizma, ropstva i sl., zato što su ti ljudi Hrišćani. To ste Vi rekli. Šire istu komunističku propagandu kao i komunisti Zapada (kao što je šire i islamisti, istu propagandu), kod nas umnogome oličeni u “drugosrbijancima”. **** ** ***** ** **** *** *** *** *** *** *** nemoguće poverovati da dva odrasla, pametna i obrazovana čoveka ne mogu da provere izvore i nađu poreklo napada na Slobodan svet, a koji se tiču istorije, kolonijalizma, ropstva i sličnih tema. Šta god da je uzrok zašto to rade – objektivno napadaju našu Hrišćansku braću i sestre jer ta propaganda uništava ta društva što vidimo u “radostima” komunističke ideje multikulturalizma.
  Napadati Hrišćansku braću i sestre na bilo koji način – ****** *** **** **** **** **;
  6. Za Vas su globalisti korporacije. Imaju li te korporacije vojsku i policiju. Donose li državne odluke. Da li su deo UN i sličnih organizacija? Da li su priznate korporacije isto kao države? Naravno ne. Govorite o korporacijama verovatno pretpostavljajući nekakvu korupciju i protivpravan uticaj, potpuno izuzimajući iz analize da postoje države i državne politike i da su one pod uticajima raznih ideja i ideologija.
  Recimo, svi koji se žale na kapitalizam u Srbiji neka pogledaju Zakon o bankama (“Sl. glasnik RS”, br. 107/2005, 91/2010 i 14/2015), a naročito uslove za osnivanje banke ( jedan od njih je osnivački kapital od 10 miliona evra), pa će i tu jasno videti da nije u pitanju nikakav kapitalizam slobodnog tržišta nego najgora vrsta korporativizma tj. sprega komunističke tiranije i krupnog kapitala. Krupni kapital obično može da podnese sva ludila komunističke tiranije u smislu ograničenja slobodnog tržišta i to mu najčešće koristi radi davljenja manjih konkurenata…
  Dakle, to je samo jedan od primera poretka koji neki nazivaju korporativizam (Paul Joseph Watson recimo). Međutim, to je samo mutacija zločinačke ideologije. Bez uticaja komunističke tiranije bi recimo u primeru našeg bankarskog tržišta bilo mnogo više konkurencije i mnogo manje zloupotreba. Sličnih primera ima mnogo u Srbiji a i šire. Tako se rastom države održavaju veštački monopoli i korporacije koji uništavaju konkurenciju i slobodu tržišta.
  Znači, korporacije ništa, apsolutno ništa ne mogu da učine bez državne regulative koja im omogući određene stvari. Ideologija koja dovodi do rasta te regulative, uništavanja slobode i ljudskih prava, kao i do nasilja multikulturalizma je uvek komunizam iza kojeg god naziva izabere da se krije.
  Vi kažete korporacije žele resurse i jeftinu radnu snagu. Dobro, i? Šta je tu loše? Žele da zarade više? Zašto im država omogućuje “uvoz” “migranata” tj. kriminalaca jer krše zakone zemlje? Opet država.
  Primećujete da ponovo dolazimo do mojih pitanja? Da li je slučajno da je sloboda kretanja radne snage jedna od 4 osnovne “slobode” EU? Ko je osnovao EU? Ko je Teodor Adorno? Koje su ideologije ti ljudi? Ko vlada EU? Kada Vam navedem izjavu Junkera koji je bio nešto slično Predsedniku Vlade EU, a Vi ne kažete ništa da li izbegavate da govorite o tome?
  Koje su politike EU? Na kojoj ideologiji se zasnivaju? Da li će recimo na Stanju stvari i drugim medijima biti govora o delu Dajane Vest http://www.amazon.com/Diana-West/e/B001JRU95Y? O knjigama “American Betrayal: The Secret Assault on Our Nation’s Character” i “The Red Thread: A Search for Ideological Drivers Inside the Anti-Trump Conspiracy” Naravno da neće. Otkrilo bi se mnogo toga…
  7. Vi kažete da je NATO udarna pesnica “globalista”. Ja Vam navedem izvor koji govori da je jedan od glavnih zločinaca koji su napali SRJ – Toni Bler socijalista tj. komunista. Nemate ništa da kažete na to? Gde su obrazovani glavni zločinci koji su bombardovali SRJ? Na kojim fakultetima? Čemu su tamo učeni i ko ih je podučavao? To su isto zanimljiva pitanja, jer su glavni kanali širenja zločinačke ideologije mediji, prosveta, umetnost i industrija zabave. Ovde možete videti jedno od najvažnijih političkih svedočenja 20. veka http://www.youtube.com/watch?v=avbIhMi9OWg;
  8. O zdravom razumu smo saglasni. Rešenje za to vidim isključivo u privatnom obrazovanju i slobodnoj razmeni ideja (naročito modernih tehnologijama), što će obrazovati ljude, a ne u kontroli tržišta i nasilju države.

Оставите коментар