Александар Вучић: Не кажем да је у складу с правом, али постојала легална форма за прислушкивање Николића и мене

Вучић је гостујући на ТВ Пинк рекао да постоје докази о томе да су Томислава Николића и њега прислушкивали док су били опозиција

Александар Вучић (Фото: Срђан Илић)

Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом јучерашње изјаве да постоје докази да он и Томислав Николић прислушкивани док су били у опозицији, навео да је то прислушкивање било легално.

„Не кажем да је било правично и у складу с правом, али је постојала легална форма за то”, навео је Вучић одговарајући данас у Смедереву на новинарско питање да ли су предузете санкције против оних који су прислушкивали њега и бившег председника Томислава Николића.

Говорећи о томе, он је навео да је форма била таква да на пример садашњи посланик Владимир Ђукановић у телефонском разговору с њим помене Сребреницу или „Олују”, „они га подведу под терориста или екстремиста”, а онда и он буде стављен „на мере”.

„А не знам како је на списак терориста доспео и Горан Весић, то је питање за надлежне органе”, рекао је Вучић.

Он је јуче гостујући на ТВ Пинк рекао да постоје докази о томе да су Томислава Николића и њега прислушкивали док су били опозиција, реагујући тако на тврдње Савеза за Србију да постоји посебно одељење у МУП-у чији припадници прате и прислушкује опозиционе лидере без, како наводе, налога тужилаштва или суда што је МУП демантовао.

На питање о данашњем појављивању Рамуша Харадинаја пред тужиоцем за злочине ОВК у Хагу где се бранио ћутањем, Вучић је одговорио то питањем „јесу ли га пустили или нису“.

Он је навео да су представници косовских власти нервозни, да неће да разговарају, већ да само хоће да Србија призна Косово.

Вучић је рекао да не може да каже да ли Србија има „више симпатија“ у свету поводом решавања косовског питања, али и да са представницима Приштине „мало ко прича“.

Навео је да су инвестиције Србије на Косову велике, какве деценијама нису биле, као и да ће се улагати све више.

„Све што можемо да урадимо је да помажемо Србима на Косову. Биће повећање плате онима који раде по српском систему. Очекујемо значајно побољшање стандарда“, рекао је Вучић новинарима у Смедереву.

Он је додао да зна колико је тешко људима на Косову, али да Србија мора све то да издржи.

„Српска суза нема родитеља и неће га наћи на свету“, рекао је Вучић.

Опрема: Стање ствари

(Бета/Инсајдер, 24. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

2 replies

 1. Само што се не заплаче над “српском сузом”. Мамин син!
  Па наравно да правда некадашње прислушкивање себе – одмах анулира све нападе зашто се данас прислушкују други.

 2. Председник Србије Александар Вучић данас је, поводом јучерашње изјаве да постоје докази да су он и Томислав Николић прислушкивани док су били у опозицији, навео да је то прислушкивање било легално
  ++++
  Одлично !
  Када је већ било легално, нема разлога да грађани Србије на РТС у ударном термину не виде и снимак који су часни људи из Војно-безбедносне агеније снимили маја 2008 године.

  http://www.magazin-tabloid.com/casopis/?id=06&br=196&cl=06

  На коме се лепо виде и чују они који су од крволочних убица србских грађана примили аванс 18 милиона евра и два пута конкретне задатке за потпуно уништавање наше јадне, опљачкане и окупиране миле отаџбине.
  Сада, када је та банда при крају са својим злочиначким послом, после гледања тог филма, од кога ће многима бити лоше, а некима ће и позлити, грађанима Србије ће бити много тога јасније.
  И шта је њихов задатак број један.
  Ако желе ослобођење своје отаџбине, и добро својој деци.
  Са вером у васкрслог Господа, до слободе.

Оставите коментар