Авганистан: Један хрватски војник погинуо а два рањена у нападу бомбаша-самоубице

Двојица хрватских војника који нису у животној опасности, такође су теже рањена, један у ногу, а други у руку, рекао је хрватски министар Крстичевић

Место напада на хрватске војнике у Авганистану (Фото: AP photo/Rahmat Gul)

Хрватски војник који је рањен у јутрошњем нападу бомбаша-самоубице у Авганистану преминуо је од последица тог напада, преносе загребачки медији.

Јутрос се у Кабулу догодио напад бомбаша-самоубице на возило хрватске војске, тројица војника су рањена.

Тим поводом, министар одбране Дамир Крстичевић одржао је ванредну конференцију за новинаре.

„Нажалост, рано јутрос се догодио напад на возило хрватске војске у Кабулу у Авганистану. Према последњим информацијама имамо три повређена војника, од којих је један добио тешке повреде главе и у животној је опасности. Двојица војника су теже повређена, али ван животне опасности“, рекао је Крстичевић.

„Двојица хрватских војника који нису у животној опасности, такође су теже рањена, један у ногу, а други у руку“, рекао је министар Крстичевић.

Генерал хрватске војске Крешо Тушкан рекао је да је у 8.45 на главном путу испред кампа Лион у Авганистану дошло до, према извештајима сведока, залетања троколице мотоцикла с наводним бомбашем самоубицом на хрватско возило.

„Брзо су из кампа изашли војници и осигурали периметар, па су пружиле помоћ повређенима и пребацили их у медицинску установу која је пружила помоћ нашим повређенима. Два припадника с тежим повредама су ваздушним путем транспортовани у најближу болницу, а трећи који је имао повређене руке, остао је у кампу ради пружања даље помоћи“, рекао Тушкан.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик, 24. 7. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. E tako će sve zemlje koje hoće u NATO kad tamo budu primljene ili ugurane na silu (uključujući sve banana zemljice iz našeg okruženja) morati da šalju svoje vojnike, svoje državljane da u ime širenja njihove priče o navodnoj demokratiji i ljudskim pravima i slobodama ubijaju i ginu svuda po svetu gde god ih pošalju njihovi gospodari… I to će biti visoka cena njihove izgubljene slobode! Nadamo se da naša Srbija neće biti u toj priči…

Оставите коментар