Драгослав Пакић: Објективна и надасве културна публика на Вимблдону (и други „тај-брејкови“)

Немци су својевремено свој комплекс ниже вредности према доминацији Монике Селеш, решили ножем у леђа тенисерке. Енглези, срећом по Ђоковића, немају немачку „памет“. Злобу, завист и мржњу према свему словенском – имају

Новак Ђоковић са вимблдонским трофејем (Фото: Тоби Мелвил/Ројтерс)

Ових дана је забележена невиђена навала кандидата за упис на Стоматолошки факултет. Уколико би сви заинтересовани уписали, а затим и завршили студије стоматологије, Србији би запретила опасност да потпуно остане без крезубих Срба.

Опозиција здушно подржава ову врсту студија јер се нада да би актуелна власт без крезубих Срба остала без своје гласачке базе. И произвођачи сендвича би остали без посла јер протезе омогућавају да се, поред гриже савести, прегризе и нешто знатно укусније и калоричније.

Ако би којим случајем и урологија постала хит грана медицине са истим резултатима као и стоматологија, а суша државничких идеја, бар како метеоролози најављују, овладала овим просторима, наши гробови би пожелели Сергеја. Свака влага, без обзира на порекло и политичко убеђење, у таквим климатским условима била би дочекана добродошлицом.

Будући студенти, нажалост, још увек не сагледавају и нису свесни перспективе која им се нуди у домену неуропсихијатрије. Не пада им на памет да би организатори великих тениских турнира могли да уведу праксу дежурстава и пружања хитне неуропсихичке помоћи публици у мечевима када наступа Новак Ђоковић.

На финалном мечу турнира Вимблдон, када је наш Ноле још једном савладао несавладивог Федерера а са њим и коректну, објективну и надасве културну енглеску, па последично томе и дибидус фрустрирану публику, таква врста помоћи би се наплаћивала у сувом злату.

Нормално је да Енглези, за које је, како рече Црњански, трговина постала религија а новац и злато топлије од сунца и светлије од дечијих суза, доживе нервни слом при сваком успешном потезу словенске душе. Лек им није ни аплауз за сваку неизнуђену грешку омрзнутог створа који их све чешће побеђује. Предаја златног пехара у руке једном Србину који ће највероватније од тога да искује сабљу за даље геноцидне походе, психички је толико неподношљива да се спас не може наћи ни у превременом напуштању борилишта. У знак предаје.

Таквој публици је помоћ неуропсихијатара потребнија од ваздуха и воде. Ту би стручњаци овог профила имали пуне руке посла вреднијег од пехара у Ђоковићевим рукама.

Немци су својевремено свој комплекс ниже вредности према доминацији Монике Селеш, решили ножем у леђа тенисерке. Енглези, срећом по Ђоковића, немају немачку „памет“. Злобу, завист и мржњу према свему словенском – имају.

Не зна се која би ужа специјалност медицинских наука била од користи боркињама из јавног сектора које су поднеле захтев за јавну осуду Зорана Ћирјаковића.

Зоран Ћирјаковић

Он их је назвао „орхидејама из септичке јаме“ , а оне њега „мини пенисом“; он њих хлебом, оне њега погачом; он на њих Јова Бакића, оне на њега Вучића…

Меч је ушао у пети сет који се не решава „тај-брејком“ (енгл. tie-break = „прелом изједначења“).

Игра се наставља, гледалиште се поделило, није једноумно као оно у Лондону, судије крше руке не знају шта да раде.

Председник Француске, господин Макрон, долази у пријатељску посету Србији са, како кажу, двадесетак интересантних понуда.

Да ли ће међу њима бити и решење за крајњи исход овог меча мешовитог дубла у коме су на једној страни њих шест, а на супротној он сам и највећи део публике – такође фрустриране?

Питање шиптарских такси ће се решавати или у тај-брејку, или док Дачић буде председнику Макрону певао „Шан-з-Елизе“ па овај падне у севдах.

Србија је у сваком случају подељена земља. Једни су за Егзит где понеко и умре од дроге, а други за Гучу где се такође умире од љубави за свадбарским купусом из земљаног лонца произведеног од српске земље.

Ништа нема лепше од умирања из љубави за своју земљу.Категорије:Сатиристика

Ознаке:, , , , ,

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s