Александар Вучић: Своју историјску улогу на Косову сам извршио, задатак није обављен

Никада компромис нисмо прихватали, ја сам понудио компромис, неће га Срби, неће га Албанци, нема проблема, своју историјску улогу по том питању сам извршио, задатак није обављен, шта могу више, рекао Вучић

Александар Вучић (Фото: Танјуг / Председништво)

Упитан да ли би јаче укључење Вашингтона у решавање косовског питања било добро за Србију, каже да је Вашингтон већ укључен, да су Американци увек присутни и увек активни.

„Дајте да још некога укључимо ко је признао независно Косово, а да не укључимо никога ко га није признао“, приметио је председник, преноси Танјуг.

„Да ли да имамо више поверења у Доналда Трампа него у претходну администрацију? Да. А да ли они могу да мењају своје ставове суштински у односу на оне раније? Не, то је варка чију удицу ми не смемо да прогутамо“, рекао је Вучић.

Поводом изјава америчког званичника Метјуа Палмера у Приштини Вучић каже да је Палмер озбиљан политичар који одлично познаје регион, али да ће он да уради све како би Косово функционисало као независна држава.

„Неки други који се са њим састају не смеју то да кажу, ја се одавно не плашим Палмера и свих других“, истакао је Вучић.

Упитан о опцији разграничења поновио је да нисмо успели у ово време, јер наше нежне уши не воле да чују истину, али да ће неко некад једног дана морати да разговара ако у међувремену све не погубимо.

„Никада компромис нисмо прихватали, ја сам понудио компромис, неће га Срби, неће га Албанци, нема проблема, своју историјску улогу по том питању сам извршио, задатак није обављен, шта могу више.“

Срби на Косову неће бити гладни

Вучић је, у емисији „Фокус“ ТВ О2, упитан да прокоментарише најаву да од понедељка продавнице на северу Косова неће радити и да ли прети хуманитарна катастрофа, одговорио да не зна да је то неко најавио.

Вучић је објаснио да је оно што се дешава на Косову везано за пуцање на комби који је ишао алтернативним путем и упитао ко ће сада ко превози робу да прихвати да се пуца на њега.

„Што да изгубите главу да бисте неком допремили робу? Не може другачије да се допреми, јер постоји такса од 100 одсто. Да дамо шећер и уље, хлеб за који ће се платити дупла цена, а да то иде у касу Приштине? Постоје решења. Сналазићемо се, али нећу о томе да причам. Свакако наш народ неће остати гладан“, нагласио је он.

(Спутњик, 29. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар