Јелена Гускова: Русија можда једина у свету брани истину о Србији

Гускова је рекла да је Русија променила спољну политику, стала на ноге, постала јака и она сада, како каже, добро зна ко је њен најбољи пријатељ

Јелена Гускова (Фото: Спутњик/Дејан Симић)

У Нишу је почео међународни симпозијум о последицама осиромашеног уранијума у агресији на СРЈ 1999, на којем је академик проф. др Јелена Гускова изјавила да је Русија тада научила лекцију и да, ако би се сада десила слична претња, Србија не би остала сама.

„Русија би била са вама“, поручила је Гускова на другом међународном симпозијуму у организацији адвоката Срђана Алексића, који припрема тужбу против земаља које су бомбардовале Србију током НАТО агресије.

Гускова је рекла и да је Русија променила спољну политику, стала на ноге, постала јака и она сада, како каже, добро зна ко је њен најбољи пријатељ.

„И сада је можда једина у свету која брани истину о Србији. Без обзира на то што је прошло 20 година, наша обавеза је да научно и на свим пољима докажемо да је Србији нанета штета“, рекла је руска научница, пренеле су Новости.

Гускова, која је објавила неколико књига о дешавањима на Балкану током 20. века, похвалила је Србију и њено руководство што су на, како је казала, величанствен начин обележили две деценије од НАТО агресије.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Спутњик/Искра, 19. 6. 2019)



Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading