Потписници Споразума са народом неће учествовати на седници Скупштине о Косову и Метохији

Потписници Споразума констатују да би евентуално учешће на заседању Народне скупштине и прекид бојкота било кршење потписане обавезе према грађанима и та организација или појединац престао би да буде део Споразума са народом

Фото: Савез за Србију

Политичке странке, покрети и савези потписници Споразума са народом неће учестовати на заседању Народне скупштине Републике Србије у понедељак о КиМ, које није ништа друго до ријалити сеанса и ново глуматање председника Србије са лажном опозицијом.

Тиме потписници доследно поштују обавезу према грађанима да ће као опозиција напустити рад скупштина у којима је режим укинуо демократска начела и темеље парламентаризма и тиме одузети било какав легитимитет режиму.

Потписници Споразума наставиће борбу за слободне и поштене изборе и слободне медије, уз обавезу да све док се не испуне тражени услови да би изборни процес био слободан на таквим изборима нећемо учестовати.

Док се одлучивање не врати у институције и док медији не буду слободни, свака одлука донета у оваквим условима, а која се тиче виталних националних и економских интереса земље, мора бити преиспитана након успостављања демократске власти.

Потписници Споразума констатују да евентуално учешће на заседању Народне скупштине Републике Србије и прекид бојкота од стране неког од потписника Споразума, било би кршење потписане обавезе према грађанима и та организација или појединац престао би да буде део Споразума са народом.

(Савез за Србију, 24. 5. 2019)

 Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

Оставите коментар