Патријарх Иринеј: И мој и став Сабора јесте да се Вучић јуначки бори за државу, народ и Косово

Оно што видимо сви, наш председник се јуначки бори за државу, народ и Косово, рекао је патријарх Иринеј, наводећи да нема сумње у његове добре намере и труд

Патријарх Иринеј и Александар Вучић (Фото: СПЦ)

Поглавар Српске православне цркве (СПЦ) патријарх Иринеј, изјавио је након данашњег обраћања председника државе Александра Вучића Сабору у Патријаршији, да сви виде да се Вучић „јуначки бори за државу, народ и Косово“ и да је то његов и став Сабора.

„Највише времена смо посветили Косову, нећемо одустати од борбе за Косово“, рекао је патријарх Иринеј, у заједничком обраћању са Вучићем, наводећи да је неизвесно како ће се то питање решити.

Како је рекао, „надамо се у Бога“, као и да пуно зависи од ситуације у свету, „од оних који подржавају нас и оних који подржавају другу страну“.

„Оно што видимо сви, наш председник се јуначки бори за државу, народ и Косово“, рекао је патријарх Иринеј, наводећи да нема сумње у његове добре намере и труд.

Патријарх је рекао да се диви тој енергији, „јер је сваки други дан на путу и води тешке разговоре ван Србије“, рекао је патријарх Иринеј.

„Ја му се дивим како то издржава и молим се Богу да му да снаге и мудрости да своју улогу председника државе одигра на најбољи и најкориснији начин“, рекао је патријарх Иринеј.

На питање да ли је то његов лични став или став Сабора, он је рекао да је то став и њега и Сабора.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Бета/Данас, 13. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

5 replies

 1. Не улазећи у величину његове борбе за државу и народ, народ Србије би га можда подржавао, када би знао који је крајњи циљ његове борбе за Косово и Метохију. Овако, без упознавања народа са циљем, не може ни очекивати пуну подршку. Врх СПЦ је имао то задовољство да од председника Вучића то сазна. И зато изјава патријарха Иринеја тако изгледа.

 2. Добри односи између државног и црквеног врха подмазани су финансијском помоћи коју СПЦ добија од Владе Србије. У новембру 2018, Влада Србије је доделила милион евра Патријаршији као дотацију за измирење приспелих законских обавеза, а у марту 2019, СПЦ је добила помоћ од десетак милиона евра за наставак радова на храму Св Саве у Београду.

 3. „Оно што видимо сви, наш председник се јуначки бори за државу, народ и Косово“, рекао је патријарх Иринеј, наводећи да нема сумње у његове добре намере и труд.
  ++++
  Могуће !
  Верујем, сазнаћемо ускоро, и за чију државу и народ.

  https://glassrbijeinfo.wordpress.com/aktuelno-2/sokantno-albanac-na-celu-srbije/

 4. Остао сам недоречен у ноћашњем коментару. После изјава Патријарха и високих гостију на Сабору, једна од новинара је поставила питање, које се решење предлаже за Косово и Метохију. Они су је само погледали и удаљили се без речи. Јавност је била поново ускраћена за оно што је највише интересује.

 5. Много владика, свештеника и теолога у задње време неће се руководити
  по Божијем расуђивању, оним што је за народ корисно, већ по чулном,
  телесном, застраниће, а и по наговору људи, угађаће им; биће ту и
  политичара и других, са којима ће они пријатељства градити. Неће
  расуђивати по поукама Светих отаца.“

Оставите коментар