Хашим Тачи: Нећемо модел Јужног Тирола ни ЗСО са извршним овлашћењима

Председник тзв. Косова каже да је пре јулског састанка у Паризу затражио састанак у Вашингтону, јер су писма америчког председника водич за проналажење решења

Хашим Тачи (Фото Ројтерс/Х. Р.)

Косовски председник Хашим Тачи изјавио је да у решењу за Косово ни под којим околностима неће допустити било који модел Јужног Тирола, двојни суверенитет, Републику Српску или Заједницу српских општина са извршним овлашћењима.

Хашим Тачи каже да у дијалогу са Београдом жели „да исправи историјске неправде које се тичу придруживања ‘Прeшевске долине’ Косову“.

Најављује да је пре састанка у Паризу затражио састанак у Вашингтону, јер, како каже, писма америчког председника Доналда Трампа су водич за проналажење решења између Приштине и Београда, а које није претходно видео ни од једног другог европског лидера.

Тачи је вечерас у интервјуу ТВ Дукађини рекао да је у пуном сагласју са приштинском делегацијом и негирао је притисак на премијера да суспендује таксу.

„Одлука о такси као услова за либерализацију визног режима посао је који припада Влади, и сваку одлуку ћу поштовати, овлашћења су подељена“, навео је Тачи.

Каже да на састанку у склопу процеса „Брдо Бриони“, 8. и 9. маја у Тирани, неће бити говора о дијалогу Београда и Приштине и додаје „како учешће политичког шефа Републике Српске неће представљати добру вест за Косово“.

(РТС, 5. 5. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

1 reply

  1. Нећемо ни ми. Хоћемо слободно КиМ, а тебе и сличне на *********** због злочина против човечности.

Оставите коментар