ПОСЛЕ КУЦАЊА СА ВУЧИЋЕМ: Могеринијева прелази у православље!!!

Све је лако када сарађујете са тако дивним људима какав је председник Вучић, оно што није могуће Богу полази за руком Александру, подвукла је Могеринијева а преноси С*ање ствари

Берлин/Рим/Загреб, 30. 4. 2019. (С*ање ствари)Посредник Европске уније у разговорима између Београда и Приштине Федерика Могерини одлучила је, пошто ју је председник Александар Вучић упознао са српским васкршњим обичајима, да прихвати православну веру, пише Коријере дела Сера, позивајући се на агенције. „Ја сам то одувек осећала, само се нису стекли услови“, прокоментарисала је своју одлуку лаконски Могеринијева.

Блиски сарадници Могеринијеве саопштили су како после избора за Европски парламент и окончања политичке каријере она планира да се замонаши у неком од албанских манастира на Косову.

Извор: Инстаграм профил “Будућност Србије АВ”

„Желела бих да то буду Високи Дечани, али пошто је то сада мушки српски манастир надам се да ће ускоро постати женски и албански“, поручила је загонетно Могеринијева. „Све је лако када сарађујете са тако дивним људима какав је председник Вучић, оно што није могуће Богу полази за руком Александру“, подвукла је Могеринијева.

У ауторском тексту за Глас концила Александар Вучић је прокоментарисао: „У мом лутеранском светоназору нема места за једну тако назадну праксу као што је монаштво, али ако Могеринијева каже да је то добро о томе више не може бити спора“. Председник Србије је додао да је помало сумњао да Федерика више воли Тачија него њега, али да су сада све сумње развејане!

Извор: Фејсбук

„Можда се на крају вратим у православље“, закључио је Вучић на крају своје политичко–богословске колумне „Деведесет пет теза о Федерики Могерини“.

Специјални извештач из Берлина, Рима и Загреба: Маја Булић

(С*ање ствари)

Погледајте још



Categories: Вести као да су праве

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Феноменално! Све је јасно.

Оставите коментар

Discover more from Стање ствари

Subscribe now to keep reading and get access to the full archive.

Continue reading