Манастир Светог Стефана у Сланцима: Акција прикупљања прилога за Народну кухињу

Прикупљају се само намирнице које се користе за спремање јела у народној кухињи манастира Сланци – сваке недеље манастир спрема стотинак или више оброка који се послуже у манастирској сали

По благослову оца Андреја, игумана манастира светог Стефана у Сланцима, биће организована акција прикупљања прилога за Народну кухињу, тзв. Банка хране, од 19. до 21. априла 2019. године. Ова акција се спроводи неколико пута годишње како би била обезбеђена помоћ социјално угроженим категоријама становништва – вишедетним породицама са недовољним примањима, избеглим, прогнаним и расељеним лицима, болесним и немоћним, и другим потребитим појединцима и породицама.

Прикупљање прилога биће организовано на пет локација:

Maxi Карабурма (2 локације), Tempo Ада и Tempo Кванташ, у следећим временским интервалима:

– субота 20. 4. од 10 до 18 сати, и
– недеља 21. 4. од 9 до 15 сати.

У овим маркетима ће бити припремљене означене кутије у које можете да оставите купљене прилоге – брашно, уље, шећер или неке друге прехрамбене производе.

Пета локација на коју можете донети прилог је манастирска књижара у Рузвелтовој 50, и за њу важи следећи распоред:

– субота 20. 4. од 9 до 16 сати.

Можете да помогнете и у спровођењу акције у поменутим маркетима јер нам је и таква помоћ добродошла. За додатне информације можете да се обратите на бројеве телефона 0645162551 (манастирска књижара – Зоран или Тамара) и 063278978 (Гордана).

Молимо вас да ову информацију проследите даље како би се што више људи укључило у акцију и како би, према речима нашег светог владике Николаја, док чекамо најсветлији празник Васкрсења Христовог, наш пост, молитва и милостиња били практични израз наше вере, наде и љубави.

+

Прикупљају се само намирнице које се користе за спремање јела у народној кухињи ман. Сланци (сваке недеље манастир спрема стотинак или више оброка који се послуже у манастирској сали). Дакле то су: брашно, зејтин, со, шећер, вегета, алева паприка, пиринач, макароне, парадајз томатино… Не прикупља се конзервисана храна или кексови или сличне ствари које би се делиле појединцима и породицама.

(Фејсбук страница ман. Св. Стефана у Сланцима)Categories: Моба

Tags: , , ,

Оставите коментар