Војни синдикат Србије поднео кривичну пријаву против Вулина због „издаје земље“

Војни синдикат Србије поднео је данас кривичну пријаву против министра Александра Вулина због угрожавања територијалне целине и издаје земље, саопштио је данас овај синдикат уз захтев да Вулин хитно буде смењен и ухапшен

Извор: Сајт војног синдиката Србије

„У свом дефетистичком, издајничком и суманутом интервјуу Вечерњим новостима осим што шири страх, прекраја вековне границе српске државе као да му је то наслеђе тетке из Канаде, Вулин је починио и кривично дело Угрожавање територијалне целине где се у члану 367 децидирано каже – ко силом или на други противуставан начин покуша да отцепи део територије или да део те територије припоји другој држави казниће се затвором од три до петнаест година“, наведено је у саопштењу.

„Одговорност је при том већа што Вулин јесте министар одбране и његов интервју у коме се као де факто признаје постојање Велике Албаније на вековном српском тлу Косову и Метохији јесте и више него црвени аларм да реагује Републички јавни тужилац, ВБА да ухапси министра одбране, а да се Влада и Председник одрекну оваквог сарадника. Задатак је ВБА да се испитају контакти Вулина са страним обавештајним службама, његових најближих сарадника, пословни аранжмани са албанским терористима који су сада на челу непризнатих и за државу Србију „непостојећих“ институција тзв. државе Косово из времена када је Александар Вулин био директор канцеларије за КиМ“, оцењује Војни синдикат Србије.

Уједно из тог периода неопходно је да ВБА испита Вулинове контакте за наркодилерима од којих су неки били његови најближи сарадници. Тек када се утврди да ли је министар одбране уцењен да позивањем на сецесију дела територије Србије, свесно чини кривично дело и постане главни лобиста стварања Велике Албаније, утврдиће се прави степен одговорности за овај преседан у историји српске војске и српске политичке сцене, наведено је у саопштењу.

(Фонет/Радио 021, 7. 4. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар