Драгослав Пакић: Сећи ћемо се још

Гондолијери на Ушћу исекоше стабла као једину наду опозиције за могућу успешну Балван револуцију. А сви су изгледи да ћемо се сећи још

Сеци дрвеће, крпи гондолу (Фото: BBC на српском)

Ко би могао и бити паметан кад зна да нам Турци на Колубари у Ваљеву посекоше кнезове, Ђилас у Београду – пошто су усташе у Марсеју посекли краља Александра – посече платане у краљевом булевару, а гондолијери на Ушћу исекоше стабла као једину наду опозиције за могућу успешну Балван револуцију. А сви су изгледи да ћемо се сећи још.

Ови у Хагу осудише Србе на петнаест векова робије – што је три пута више него што смо робовали под Турцима – а ми се, као Дон Кихот, боримо против фонтана на Славији, Београда на води, калдрме у Скадарлији и поплочавања Трга Републике. Косова нема нигде као да је већ у Албанији.

Хилари је Билу опростила Монику, а ми, баш у јеку битке за повећање наталитета, смењујемо Јутку у Брусу са положаја на коме се, баш на овом пољу, могу постићи значајни резултати.

Да је Европа на време забранила употребу најлон кеса, Милошевића можда не би ни испоручили. Не би имали у чему кад већ нисмо имали због чега. У Србији, сумњичавој каква је по рођењу, нико не верује у љубавну вези између Тачија и Лили Мадлен Олбрајт. Зато су, можда, у праву они који тврде да су за све криви Србија и Милошевић, а Олбрајтова је остала невина што се, након истека деветог месеца, и показало апсолутно тачним. Олбрајтова је паре волела више од самог Тачија док је Џефри Најс волео или паре или продужетак леђа. То су Муслимани и Шиптари зналачки искористили да му се подвуку и без пара па су оптужени само за крађу кокошака у царском граду Призрену у времену од десет пре подне до дванаест и петнаест истог дана и на Баш-чаршији једног петка.

У Београду је Шабић окрвавио образ, а опозиција укаљала свој. Шабић пао, а саплела се опозиција. Власт тврди да иза сваког ћошка види понеког Бошка. Свако се са сваким кошка и сви тврде да је то због Бошка. За то време у Приштини водећи Шиптари преузимају у своје крваве руке укупно судство из сличних руку ЕУЛЕКСА и, ако Наташу Кандић поставе за врховног судију, Србија ће као Караџић, генерално због „геноцида“, бити оптужена на доживотну робију без права на жалбу и мирне грађанске протесте.

Плашим се да је Србија и без Бошка остала заточеница европског ћошка и да јој ни признање „државе“ Косово не би донело живот поново.Categories: Сатиристика

Tags: , , , ,

1 reply

  1. Ђиласов рекорд са Булеваром могу само да сањају.

Оставите коментар