Јоханес Хан нови амбасадор Спортских игара младих, Вучић добијену награду препустио сину Микија Ракића

Вучић захвалио на признању за подршку и допринос развоју манифестације Спортских игара младих и изјавио да то признање не припада њему, већ Луки Ракићу, сину Миодрага Ракића, иначе његовог дугогодишњег политичког противника

Председник Србије Александар Вучић на церемонији у Београду, (Фото: Танјуг/Зоран Жестић)

Европски комесар за преговоре о проширењу и суседску политику Јоханес Хан проглашен је данас поподне у Београду за новог амбасадора Спортских игара младих, а председнику Србије Александру Вучићу је уручено специјално признање за подршку и допринос развоју те спортске манифестације.

Вучић је, на свечаној церемонији у Београду, захвалио на признању, и приметио да га готово ничим није заслужио и да осећа да не припада њему, већ Луки Ракићу, сину Миодрага Ракића, иначе његовог дугогодишњег политичког противника, који је преминуо пре неколико година.

Ракић је, иначе, био шеф Кабинета бившег председника Србије Бориса Тадића, а Вучић каже да му је својевремено скренуо пажњу на значај те манифестације.

„Ракић ме је молио, када је дошло до промене власти, да подржим Игре младих, јер је то добро за регион, за нашу децу, зато што ће другачију свест да имају у будућности, више толеранције и више поштовања да показују једни према другима“, рекао је данас Вучић.

Хану је статуу амбасадора уручио легендарни фудбалер Партизана, репрезентативац Југославије Предраг Мијатовић.

Хан је поручио да ће урадити све да промовише такву врсту регионалне активности младих људи.

Спортске игре младих представљају највећу манифестацију за децу и омладину у региону, чији је основни циљ промоција здравог начина живота и пријатељства, а већ неколико година омогућавају бесплатно учествовање у такмичењима у десет спортских дисциплина основцима из Хрватске, Босне и Херцеговине и Србије.

Настале су 1996. године у Хрватској, у Сплиту, а до данас су се развиле у најмасовнију аматерску спортску манифестацију у Европи, која годишње окупи више од 170.000 деце из Хрватске, БиХ и Србије.

Игре су постале препознатљив бренд који се данас развија у земљама региона, а организатори настоје да омогуће свој деци, из што више градова, да се такмиче у једном од 10 спортова, од пролећа до краја лета.

(Танјуг/Ало, 28.3.2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар