Сергеј Трифуновић: Отворено писмо Александру Вучићу

Председнику једне државе не доликује да своје грађане назива талогом, олошима, кретенима, лоповима… Чак ни кад треба да коментарише пропалог глумца и наркомана, стоји у отвореном писму председника Покрета слободних грађана

Сергеј Трифуновић (Фото: Фонет/Зоран Мрђа)

Председник Покрета слободних грађана Сергеј Трифуновић упутио је писмо председнику Србије Александру Вучићу.

Његово писмо преносимо у целости:

Поштовани председниче Вучићу,

Председниче свих грађана Србије, барем Устав тако налаже. У нашем народу каже се да је сваког чуда три дана доста. Па тако и мени сарадници кажу „ето, прође и више од три дана бајата је тема”. Хм, не бих се сложио.

Приликом Вашег гостовања на ТВ Прва 21. фебруара, више пута сте ме поменули и сврстали ме у талог друштва (једно веома часно друштво, имајући у виду кога сте још на тај начин извређали) и то због објаве на твитер налогу. Председнику једне државе не доликује да своје грађане назива талогом, олошима, кретенима, лоповима… Чак ни кад треба да коментарише пропалог глумца и наркомана, простака коме смрди из уста и који краде паре од болесне деце. Јер, ипак сте Ви Председник и Вас обавезује Устав.

Често, односно свакодневно, одређене људе називате лоповима. Ви као „најбољи студент права” знате да је прикривање и непријављивање кривичног дела, такође кривично дело. Зато бих Вас замолио да као један врстан правник и као председник који се обавезао да поштује Устав и законе, пријавите Ваша сазнања. Нема потребе да то износите на телевизији, већ као најбољи студент права једном и практично употребите стечено знање дипломираног правника. Али то је сада мање битна тема. Ако Вас за шест година студирања нису томе научили, неће ни мени поћи за руком једним писмом.

Вратимо се сада на твит за који сте прво рекли да не знате о чему се ради, а после да су Вас обавестили о томе шта један пропали наркоман твитује. Опет једна народна – „докон поп и јариће крсти”. Очигледно да због тога не спавате целу ноћ, јер пратите шта, ко и где пише против Вашег „никад бољег режима”. Испавајте се као човек јер због Ваше неиспаваности брљавите, а кад Ви брљавите, Маја стисне звонце па се не изгласа закон о лечењу болесне деце. Или се умање пензије. Или не дате Гашића и Лончара. Или Јутка „љубка и волка”, али на „мало грубљи начин”.

Елем, критика система се понекада изражава кроз иронију, углавном на твитеру, јер указивање на мањкавости система једино је могуће остварити кроз тај медиј пошто су сви остали пребукирани Вашом појавом. Какве везе има поменути твит са још једном народном изреком „умиљато јагње две овце сиса”, вероватно то што и твит и народна изрека указују на неравноправност, односно да је некоме дозвољено нешто што другоме није. Поштовани Председниче, током тог гостовања више пута сте поменули Устав. У складу са Уставом и законом Србије није ми јасно шта сте честитали госпођи Ани Брнабић? Да ли је она повлашћена у односу на друге грађанке ЛГБТ популације у Србији?

Ви сте честитали и госпођи Ђорђевић, да ли можете да нам објасните њен статус? Самохрана мајка? Све Вас ово питамо јер постоје грађанке које би такође желеле, али не знају којим путем да дођу до права која сте сами признали поменутим госпођама. Можда Вам је сада јаснији поменути твит и на шта сам хтео да укажем.

Нажалост, нисам сигуран да одговор можемо добити од некога ко је 20 година политичку репутацију градио на агресивној мржњи према свима који су другачији, али дајем Вам шансу да ме јавно разуверите.

И за крај, кад смо већ почели, да и завршимо са народном изреком, а у вези је са Вашом константном потребом да причате како нисте лопов и како сте оличење пристојности и поштења. Изрека каже ‘ко о чему…’

(Данас, 26. 2. 2019)

Advertisements

Категорије:Преносимо

Ознаке:, ,

3 replies

1. Не могу да смислим Сергеја Трифуновића, али морам да признам да је овога пута написао једно смислено писмо. На жалост, поново смо дошли у ситуацију да нам протесте предводе људи који би се, да могу, одрекли својих српских корена, а који су такође део једне приче која је почела видљиво са Отпором, а невидљиво и још пре, између осталог и са парама које је Сорош упумпавао у ”независне” медије, организације и појединце. И Сергеј је само продукт истих тих који су смислили и креирали Отпор, Сороша… За крај: погодите, како ће се завршити и ова протестна прича. Ја типујем да ће бити као у оној народној изреци: ”Сјаши Курта, да узјаши Мурта”, илити ”Сјаши Барак, да узјаши Доналд”. Даље, допишите сами…

Свиђа ми се

2. Чуди ме да господин Сергеј Т. не разуме шта је председник честитао А. Брнабић. Па, добила је новог цимера. Није то мала ствар.

Свиђа ми се

3. Ави смо много причали у овим протестима грађана. Стртанке политичке, превазиђене, не могу изродити нову Србију! Јер оне су изродиле КОСОВО! Силу Бог не воли, али кад му је по правди он је благосиља! Знаш се ко је олош! Онај који ти свце узме и уништо живот и породицу! Ша шта се ту ћека, и ко чека?. Само се силом може истерати из фотеља Сотонисти уништења Србије, али да не дођу нове фукаре. Србија је на прекретници, добро запамтите то! Или ћемо је дати Западу, или ћемо је спашавати како народ уме! У шетњама грађана трба да буде плач, а не песме! Ако овако радимо, Србија и даље остаје протекторат и сиротиња, А,АВ није луд! Њему-сва дата оећања, а не народу Србије, ако их не испуни ради о сопственој главу као Зорану Ђинђићу! Није испунио обећања Запад са Косовом, и отишао је под ледину. Немој више да се качимо са фашистима из ЕУ. ми имамо кога да замолимо да нам у то послу помогн помогне., А не АВ Путину: За Косово ја имам решење?“… Народ и Русија. Вућић није српски Преседник. Он је губербатор Запада за Србију.Сви су они били редом. Да нису ишли у сирови либерални капитализам и пљачкачку друтвене свне, радничку приватизцију, ми не би били овде где смо. Легла су се Вучићева јаја ипод западне кокошком да се ниједно није разликовало једно од других. ни велико ни мало. Рекао сам једном;“ Мало може бити мало, али малои може бити велики!“ И обрнути: „Велико може ити велико,али велико може бити и мало“!“. И народе, не заносите се вођама, и страначким лидерима? Они су Вам узели све, и то живото морају да плате. ни мање, ни више! Него, животом“! Најблаже речено- ово је пежоративно, Колико су уживали, толико морају да пате. то је Правда!

Пошаљите коментар

Попуните детаље испод или притисните на иконицу да бисте се пријавили:

WordPress.com лого

Коментаришет користећи свој WordPress.com налог. Одјавите се /  Промени )

Google photo

Коментаришет користећи свој Google налог. Одјавите се /  Промени )

Слика на Твитеру

Коментаришет користећи свој Twitter налог. Одјавите се /  Промени )

Фејсбукова фотографија

Коментаришет користећи свој Facebook налог. Одјавите се /  Промени )

Повезивање са %s