НП Отаџбина: Дачић и Вучић у заблуди да ће владати заувек ако се одрекну Косова и Метохије

Дачић је са својим претпостављеним Вучићем већ исцртао границе „разграничења“ о чему данас пишу бројни европски листови. То је фамозни споразум у 17 тачака

Извор: Бота сот

Изјава министра спољних послова Ивице Дачића да је „разграничење“ са јужном српском покрајином званична државна политика Републике Србије је неодговорна, неозбиљна и штетна по националне и државне интересе Републике Србије.

Поставља се питање када, где и који државни орган је донео овакву платформу о државној политици Србије и на основу којег члана Устава Републике Србије?

По први пут у српској историји легитиман потпредседник Владе Србије и министар спољних послова без имало стида и срама учествује у пројекту стварања Велике Албаније.

Чудан је развојни пут овог српског политичара. Стартовао је са афером „коферче“, када га је затвора спасaо ондашњи председник Владе Војислав Коштуница. Војиславу Коштуници се одужио тако што је 2008. године претрчао у противнички табор и са Борисом Тадићем формирао Владу. „Патриотизам се не сипа у тракторе“ говорили су он и његов коалициони партнер Драган Марковић Палма. После тога биографију му је опрао Борис Тадић, јер судским процесирањем није добио адекватну казну него је аболиран. Некадашњи амерички амбасадор Камерон Мантер је о том лицемерном и нечасном поступку Ивице Дачића написао књигу која је преведена и објављена код нас. Књига има радни наслов „Како смо преварили Војислава Коштуницу“. Са Борисом Тадићем тада је склопио историјски споразум између Демократске странке и Социјалистичке партије Србије, који је био кратког века. Он сам је добио титулу „најEвропљанина“ 2009. године. Данас је најжешћи критичар власти Демократске странке која је владала од 2008. до 2012. године и чији је он био коалициони партнер.

Као министар полиције је најодговорнији за смрт Ранка Панића на демонстрацијама због хапшења Радована Караџића – за шта Александар Вучић прозива жуту власт а Ивицу Дачића не спомиње. На његов предлог тада је донета уредба Владе Србије да сe сваки прелазак између јужне српске покрајине и остатка Србије, а ван је административне линије, кажњава са сто двадесет хиљада динара казне. Уставни суд је ту уредбу суспендовао, али је нажалост она и даље на снази. Шестог децембра 2012. године успостављена је граница на Јарињу и Брњаку одлуком Владе Србије чији је он био председник а Александар Вучић први потпредседник. Закључак Владе има осам тачака од којих прва гласи да се успоставља граница после разговора које је Ивица Дачић имао у Бриселу са Хашимом Тачијем и Кетрин Ештон (текст Закључка достављамо у прилогу).

Већ следеће године потписао је издајнички Бриселски споразум, којим су институције Републике Србије – као што су судство, полиција, цивилна заштита, телекомуникације – угашене и предате сепаратистима.

Данас се Ивица Дачић залаже за „разграничење“, јер је то наводно и став председника Руске Федерације. Биће да му је то Владимир Путин шапнуо на увце док му је он певао „Каљинку“. Иначе, председник Руске Федерације је током боравка у Београду недвосмислено и категорички изјавио да је руски став по питању Косова и Метохије да решење мора да се тражи у оквиру Резолуције 1244 и важећег Устава Републике Србије. Са својим претпостављеним Александром Вучићем већ је исцртао границе „разграничења“ о чему данас пишу бројни европски листови. То је фамозни споразум у 17 тачака. Бројни политички аналитичари говоре да се после таквог цртања граница спрема нови егзодус Срба јужно од реке Ибар где ће на десетине хиљада Срба да напусте своја огњишта. Стварањем дистрикта Митровице који треба да буде у „независном Косову“ спајањем јужне и северне Митровице Срби неће имати ни болницу ни свој универзитет јер ће се они наћи под јурисдикцијом Приштине. Из тог разлога неће да оду само Срби јужно од реке Ибар него и ови са севера Косова и Метохије.

Необично је да ту идеју разграничења од Косова и Метохије некадашњи портпарол Социјалистичке партије Србије није презентирао свом председнику Слободану Милошевићу. Њега данас спомиње само кад је време избора да би остварио бољи резултат. У паузи, кад избора нема, бави се политичком трговином препуштајући сепаратистима јужну српску покрајину. Он, као и његов шеф Александар Вучић, мисле ако се одрекну Косова и Метохије да ће владати неограничено. Каква заблуда!

Косовска Митровица, 25. 2. 2019. године
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. У колонији се народ не пита.
    Србија је колонија мада то неки не схватају(народ) па мисле да се питају.
    Ови неће владати, од тренутка, када газда буде рекао да су одрадили своје и да их је сит.
    Да ли треба да напишем ко је овде газда или је то бар овдашњим посетиоцима јасно?

Оставите коментар