Рудолф Хензел: НАТО починио геноцид над Србијом 1999. године

Немачки професор нагласио да је статистика о броју оболелих од карцинома, посебно дјеце у Србији, алармантна. „Српско становништво поуздано зна зашто за њега улазак у НАТО не долази у обзир”

Рудолф Хензел (© Dr. Rudolf Hänsel)

Њемачки професор Рудолф Хензел изјавио је да је НАТО починио геноцид над Србијом 1999. године и да такав злочин није забиљежен ни у једној европској држави.

Он је рекао за „Вечерње новости” да Алијанса већ годинама упорно покушава да заташка своју кривицу, али да је неоспорно да је то био „намјерно изведени, планирани геноцид, загрнут плаштом тобожње забринутости за судбину народа, што је лицемјерно и без преседана”.

Хензел, који ће учествовати на Међународној конференцији поводом 20 година од НАТО агресије од 22. до 24. марта у Београду, поручио је да нико не треба нити може да сумња у то да је ријеч о геноциду, те да за истину никада није касно.

Он сматра да чланице Алијансе које су одговорне за злочин против човјечности неће признати своју кривицу, јер би у том случају морале да сносе посљедице, односно биле би дужне да српском народу дају праведну надокнаду, као и да одустану од рата против читавог народа, попут оног који годинама воде у Сирији.

Хензел је нагласио да је статистика о броју обољелих од карцинома, посебно дјеце у Србији, алармантна.

– Такав злочин није тенденциозно учињен ни у једној другој европској држави. Наравно да међународна заједница може да предузме конкретне мјере да би се побољшала ситуација, посебно у најтеже погођеним породицама – рекао је он.

Према његовим ријечима, српско становништво поуздано зна зашто за њега улазак у НАТО не долази у обзир.

– Бомбардовање земље високотоксичним, радиоактивним ураном, заједно са свим посљедицама по здравље људи, животиња и еколошки систем, свакако је један од кључних разлога. Насилно, уз огромне људске жртве, једна држава је, на прагу 21. вијека, уназађена – рекао је Хензел.

Он је навео да је разлог и тај што су ЕУ, НАТО и САД насилно одвојиле Космет од Србије и врше екстремни притисак на власт и народ да признају самопроглашену независност тог дјела српске земље.

– Чињеница да је 80 одсто становништва у Србији окренуто Русији као братској и заштитничкој сили, такође, је разлог – сматра Хензел.

Он је указао да и сам, нажалост, 1999. године није подигао глас против бомбардовања Србије и да сада настоји да ту грешку исправи најактивнијим могућим ангажманом, прикупљањем материјалне помоћи и објављивањем текстова који истину о оном што се догодило чини доступном њемачкој и свјетској јавности.

Опрема: Стање ствари

(РТРС/Искра, 24. 2. 2019)Categories: Преносимо

Tags: , ,

6 replies

 1. Добро је што је професор Рудолф Хензел изразио кајање што пре двадесет година није подигао глас против агресије НАТО пакта на СРЈ-Србију. Али, не знамо када ће показати кајање власти у Србији и Црној Гори, јер су од 5. Октобра 2000. године до данас скоро све коалиције биле у блиским и пријатељским односима са том Алијансом. Можда нека грана медицине, права или етике могу да објасне такву појаву, која је широј јавности позната као “Стокхолмски синдром”.

 2. @Разлози за бригу.

  Поштовани, грешите само у једном. О Стокхолмском синдрому бисмо могли говорити само када би неко од оних који нису, нити им је циљ да буду, на платном списку злочиначког НАТО пакта и њему сродних подређених и надређених структура, иступао на страни агресора који му је и самом нанео штету. Таквих је у Србији врло мало. Припадници власти, с друге стране, извлаче јасну корист из свог заступања интереса непријатеља, на уштрб интереса сопствене земље и народу, и зато у њиховом случају нема ни говора о Стокхолмском синдрому, већ искључиво о „синдрому“ издајника и штеточине.

 3. Да ли кроз Др РУДОЛФА ХЕНЗЕЛА проговара ДУХ Др АРЧИБАЛДА РАЈСА?

  Драган Славнић

 4. @ Хаеул

  Овде има огроман број људи који чуче по којекаквим НВО и здушно раде против ове земље, за лепе паре, у сваком погледу и на сваком месту.
  Њихов је задатак да раде из потаје и ћуте сем њиховог портпарола који говори када му се укаже прилика, коју добија врло често по овдашњим медијима!
  Са друге стране има неколико доктора који говоре истину, као што има и оних доктора за које је осиромашени уранијум врста ”лековитог” средства.
  Политичари на власти ћуте јер их је НАТО стрпао у мали џеп, само што нису приступили алијанси.
  Народ умире, деца умиру, сви ми остали живимо живот на лутрију.
  Ко може да тврди да и неко,сада здрав, неће сутра заглавити на онкологији?

 5. @Кобајаши

  Свакако, али поента је, не можемо говорит о Стокхолмском синдрому када је неко плаћен да износи неистине.

  Што се тиче осиромашеног уранијума, и свега другог (не заборавимо да су погођене рафинерије, складишта хемијских средстава итд), јасно је да нам је нанета огромна штета, и то је нешто што ова држава, када се ослободи, мора документовати, у циљу отклањања последица и како би се изборила за правду, али не треба ширити панику. Осиромашени уранијум није загадио целу површину наше земље, и нисмо сви изложени опасности.

  Кад смо већ ту, не заборавимо да и сами себи нарушавамо здравље пушењем, удисањем дуванског дима туђих цигарета, удисањем затрованог ваздуха (посебно зими), конзумирањем нездраве хране итд. Ако нам други наносе штету, зашто је сами себи наносимо? Сви смо у стању бар да бацимо цигарете, или у најмању руку, да не трујемо друге ако већ трујемо себе. Потребно је урадити више и на том пољу.

 6. @Кобајаши

  Свакако, али поента је, не можемо говоритi о Стокхолмском синдрому када је неко плаћен да износи неистине.

  Што се тиче осиромашеног уранијума, и свега другог (не заборавимо да су погођене рафинерије, складишта хемијских средстава итд), јасно је да нам је нанета огромна штета, и то је нешто што ова држава, када се ослободи, мора документовати, у циљу отклањања последица и како би се изборила за правду. Али, не треба ширити панику, јер циљ није да изазовемо егзодус Срба у иностранство. Осиромашени уранијум није загадио целу површину наше земље, и нисмо сви изложени опасности.

  Кад смо већ ту, не заборавимо да и сами себи нарушавамо здравље пушењем, удисањем дуванског дима туђих цигарета и ваздуха затрованог издувним гасовима, конзумирањем нездраве хране итд. Ако нам други наносе штету, зашто је и сами себи наносимо? Сви смо у стању бар да бацимо цигарете, или у најмању руку, да не трујемо друге ако већ трујемо себе. Потребно је урадити више и на том пољу.

Оставите коментар