Ивица Дачић: Поповић погрешно информисан, пре пет година Путин се сагласио са „разграничењем“

До сукоба два министра дошло је након што је Поповић критиковао Дачића због изјаве да је разграничење државна политика по питању Косова, после чега је Дачић поставио питање учешћа Поповића у Влади

Александар Вучић, Владимир Путин и Ивица Дачић (Архивска фотографија, извор: НСПМ)

Министар спољних послова Ивица Дачић изјавио је да не памти да је неко толико напао председника Александра Вучића, као што је то учинио министар за технолошке иновације Ненад Поповић критиком идеје да је разграничење могуће решење за Косово.

„Ту је ситуација јасна, Поповић не подржава оно што је изнео председник Вучић (Александар). Ако неко мисли да је Поповић напао мене, тај нема појма о политици”, рекао је Дачић за телевизију Пинк.

Он је навео и да је за њега несхватљиво „бусање у груди Поповића”, које је и за Србију „веома штетно”, јер води ка нејединству.

Дачић је казао да је Поповић вероватно погрешно информисан да је руски председник Владимир Путин против идеје разграничења и да због тога износи такве ставове.

„Пре пет година Путин се сагласио са овим предлогом. Лично сам разговарао са Путином и ја и Вучић небројено пута”, рекао је Дачић.

До сукоба два министра дошло је након што је Поповић критиковао Дачића због изјаве да је разграничење државна политика по питању Косова, после чега је Дачић поставио питање учешћа Поповића у Влади.

До договора о Косову неће доћи, јер Албанци то не желе

Министар спољних послова Србије Ивица Дачић изјавио је да до договора о Косову неће доћи јер Албанци то не желе.

Он је за телевизију БН рекао да прича о разграничењу не постоји од јуче, али да је сигуран да је Приштина неће прихватити.

“Они, када кажу компромис на западу, мисле да треба да признамо Косово, ми мислимо да свако треба да добије по мало онога што неће, ако то неће, нема договора и наша позиција је ту потпуно јасна”, рекао је Дачић.

Он је изјавио и да Немачка и Велика Британија наговарају премијера Косова Рамуша Харадинаја да не укине таксе на робу из Србије и Босне и Херцеговине.

“Неко мисли да је Харадинај храбар, а они ништа не раде без спољне подршке. У овом случају, Америка им измиче тло испод ногу и окрећу се другима. САД неће да дозволи да Србија буде конструктивна, а да Косово буде лоше, јер то руши њихову концепцију”, наводи Дачић.

Наслов и опрема: Стање ствари

(Фонет/Бета/НСПМ, 22. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , , ,

1 reply

  1. („Пре пет година Путин се сагласио са овим предлогом. Лично сам разговарао са Путином и ја и Вучић небројено пута”, рекао је Дачић.)

    Занимљива је изјава министра СП Србије Дачића. А ми обични грађани мислимо да је та идеја о „разграничењу“ Србије са својом покрајином новијег датума. Остаје једино нејасно, ако председник Русије Владимир Путин подржава овај метод (очигледног) разбијања Србије, зашто се он лично и МСП Русије у својим званичним саопштењима позивају на решавање проблема Косова и Метохије уз поштовање Устава Србије и Резолуције СБ УН бр. 1244? Не бих рекао да се председник једне светске велесиле, наклоњене Србији, тако односи према овом важном питању. Треба ипак сачекати одговор на ову Дачићеву тврдњу од званичних органа Руске Федерације. Ако се ова Дачићева тврдња уопште узима за озбиљну.

Оставите коментар