Срђан Ного искључен из Двери

Срђан Ного је изјавио да себе и даље сматра припадником Двери и да је одлука Дисциплинске комисије да га искључи из покрета „незаконита, непостојећа и свакако политичка”

Срђан Ного(Фото: А. Васиљевић)

Двери су из својих редова искључиле народног посланика Срђана Нога, због континуираног кршења одлука органа тог покрета.

Како се наводи у саопштењу, донета је одлука да Ного буде искључен из Покрета због континуираног деловања супротно донетим одлукама највиших органа Покрета, чиме је грубо прекршен Статут.

„Дисциплинска комисија је закључила да су деловање Срђана Нога и радње које је предузимао у блиској прошлости озбиљно угрозиле углед Покрета, урушиле основне програмске идеје истог и биле супротне одлукама највиших органа Покрета. Због свега наведеног Дисциплинска комисија је одлучила да он не може више бити члан Покрета и од сада сваки његов наступ не представља став, нити политику Двери”, пише у саопштењу, преноси Танјуг.

Ного: Политичка одлука, сметам владајућој гарнитури у Дверима због подршке коју имам

Срђан Ного је изјавио да себе и даље сматра припадником Двери и да је одлука Дисциплинске комисије да га искључи из покрета „незаконита, непостојећа и свакако политичка” и да је кључни разлог за такав поступак у томе што има „изузетно велику подршку унутар странке” због чега њена „владајућа гарнитура” жели да га овако елиминише.

Ного је, у изјави агенцији Бета, рекао да дисциплински поступак није ни вођен ни покренут у складу са статутом и правилником Двери, као и да је прекршен закон, тако да му остаје могућност да поднесе жалбу Председништву Двери, или покрене судски спор и поднесе кривичну пријаву.

Он је рекао да ће „реаговати” јер се залаже за поштовање законитости и оцени да се „на жалост код нас политичари понашају као да су странке њихова лична имовина”.

На питање да ли ће прећи у неку другу странку, он каже да нема намеру да приступа постојећим странкама јер је само у Дверима, од свих актуелних странака, видео алтернативу и жељу да се мења целокупан систем.

Према његовим речима, ако су Двери одустале од оног за шта су се залагале, он нема намеру да одустане од тога и наставиће да се бори.

„Даћу све од себе да се борим за идеје које промовишем већ седам година”, рекао је Ного, наводећи да ће промовисати идеје због којих су Двери ушле у политику.

Он каже да од тога „није одступио нити једном својом изјавом нити потезом” и да то ће наставити да ради, преноси Бета.

На питање да ли остаје посланик, он каже да су „за њега гласали грађани на изборима и да је он један од оних који су стварали Двери и био носилац тих идеја”, као и да себе сматра настављачем те политике.

Ного је рекао да ће наставити да долази на протесте, а на питање да ли ће нешто да мења у својим наступима, он каже да „свака његова кореографија служи да привуче пажњу и укаже на погубно стање у којем живимо”.

„Свакако нећу одустати од таквих манира, а видећемо шта спремам даље, немам још неку идеју али спремам нека занимљива изненађења”, рекао је Ного.

(Политика, 19. 2. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: ,

4 replies

  1. Прво један по један старешина, онда један по један члан, на крају ће и Двери бити искључене из Бошка 😉

    #штосекривороди

  2. Кад већ нису успели да сачувају Двери, онда нека одмах праве нове. Тачно је да непријатељу и то иде у прилог, али још је горе трпети издају у врху странке.

  3. Српској неслози и самоглавости никад краја.

  4. Ако је ношење ноторних вешала разлог за ово, могу да посведочим да су их грађани те вечери схватили као храбар, моралан и добро осмишљен протест против хапшења младића који их је носио на претходном протесту.
    Иако Двери вероватно трпе притисак из СзС у вези с овим, требало је да одоле, јер је гест г. Нога био веома добро осмишљен. Могли су да га окрену против режима и направе од вешала симбол његовог незаконитог и паничног поступања.

    Не сме се пустити да режим тако лоше утиче на оно што ради опозиција, тиме само показује да је немаштовита, слаба и несигурна, на жалост.

Оставите коментар