НП Отаџбина: Вучић се поред Тачија у Минхену понашао као „сека Перса“

Током саме дискусије Александар Вучић је био у апсолутно подређеном положају. Цвилео је, цмиздрио, запомагао на некоректност сепаратиста

Панел дискусија о Косову и Метохији на конференцији о безбедности у Минхену показала је сву беду и крах националне и државне политике Александра Вучића у јужној српској покрајини.

У Минхену смо чули од председника Србије да је он лично демонтирао институције српске државе на Косову и Метохији, полицију, судство, телекомуникације… А да заузврат није добио Заједницу српских општина. Председник самопроглашене републике Косово на то му је подругљиво одговорио да он, за разлику од њега који руши Устав Републике Србије, поштује устав сепаратне парадржавне творевине из Приштине.

Током саме дискусије Александар Вучић је био у апсолутно подређеном положају. Цвилео је, цмиздрио, запомагао на некоректност сепаратиста. И колико год да прорежимски медији желе да га представе као неког ко је одбрусио Тачију, његово држање подсећа на „Нејаког Уроша“. Срби би то народно казали да се понашао као „сека Перса“.

Очита је чињеница да председник Србије није схватио основну чињеницу да се Косово или чува цело или губи цело. Политичко шибицарење исказано кроз „разгрничење“ је у старту осуђено на неуспех.

Уосталом, што није пре двадесет година као министар у влади Слободана Милошевића њему презентовао такав став, него се трудио да буде већи Србин од њега заступајући идеју о протеривању Албанаца преко Проклетија са Косова и Метохије, како је онда говорио, зарђалим виљушкама.

Председник је разочаран и платформом коју су сепаратисти у Приштини договорили за преговоре са Београдом. Нормално, када им је све дао остаје само столица у Уједињеним нацијама.

Од председника самопроглашене републике Косово Хашима Тачија чули смо да се много пута до сада тајно састао са Александром Вучићем у Бриселу, Паризу, Вашингтону… и да су тада разговарали, како он каже, о размени територијa. Сетимо се да је Александар Вучић пре осам година, када се Борис Тадић на дубровачком аеродрому руковао са Хашимом Тачијем, њему претио да ће да га обеси на Теразијама. Данас овај српски диктатор по кулоарима сепаратистима даје благослов за формирање војске Косова, као и седам километара неба изнад јужне српске покрајине. Као успех председник сматра то што војска Косова не може да иде на север Косова. По председнику, Срби јужно од реке Ибра су само голубови за одстрел. Да им је дао дозволу за формирање војске Косова показује и став председника Србије да је као услов за наставак преговора само укидање такси на робу из Србије а никако одлука о поништењу формирања војске Косова.

Грађански протести по градовима Србије и категоричан став Савеза за Србију да решење статуса Косова мора да буде у складу са Резолуцијом 1244 и Уставом Србије спречава Александра Вучића да потпише свеобухватни мировни споразум на који се обавезао још пре седам година када је долазио на власт.

Председника у Србији занимају само тендери, лично богаћење и пљачкање Србије. Стога његова честа потреба да говори о сопственом поштењу. Каже да никакво богатство не слови на његово име, његовог брата или било ког члана његове породице. Није председник толико политички наиван да рецимо ПКБ препише на своје име када постоји много других начина да се лично богатство прикрије.

Данас највећа опасност за губитак Косова и Метохије нису ни Лондон, ни Брисел, ни Вашингтон, ни Приштина. Опасност се зове Александар Вучић. Само његов силазак са престола може држави Србији да гарантује да ће сачувати свој територијални интегритет и суверенитет.

Косовска Митровица, 18. 2. 2019.
Информативна служба Народног покрета Срба са Косова и Метохије „Отаџбина“Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

1 reply

  1. До које мере дневник ПОЛИТИКА клечи пред Вучићем, показује и непотписан чланак “Тачи остао да лебди као чардак” штампан 18 02 2019. Наводим извод из чланка :

    “Помоћник директора Канцеларије за КИМ Петар Петковић оценио је данас да је на панелу са Јоханесом Ханом и Хашимом Тачијем у Минхену, Вучић матирао Тачија :
    „Тачи је остао да лебди као чардак ни на небу ни на земљи”

    Ова изјава нас подсећа на изјаву Марка Ђурића, после потписивања Бриселског споразума, 25 08 2015 : “Србија у Бриселу победила са 5 : 0”

    Никад нећемо сазнати колико смо платили пут и боравак наших делегација : авиони, хотели, аутомобили, шофери, ресторани, новинари, фотослужба, преводиоци, телефони, дневнице . . . и право учествовања на панелу. ТАЈНА !

Оставите коментар