Коха диторе: Меркелова поручила Вучићу да је промена граница Косова неприхватљива

Корекција граница или размена територија су неприхватљиве за немачку владу, наводи Коха диторе, позивајући се на неименоване изворе

Ангела Меркел и Александар Вучић на Светском економском форуму у Давосу (Фото: Бета/АП)

Немачка канцеларка Ангела Меркел је председнику Србије Александру Вучићу рекла у Давосу да је промена граница Косова неприхватљива, пише данас Коха диторе, позивајући се на поуздане изворе.

Корекција граница или размена територија су неприхватљиве за немачку владу, наводи Коха диторе, позивајући се на неименоване изворе.

Да подсетимо, српски председник Александар Вучић изјавио је синоћ у Давосу, после разговора с немачком канцеларком Ангелом Меркел, да она поштује жељу Србије да разговара и постигне компромис с Приштином.

„Највише смо говорили о Косову и о евроинтеграцијама Србије. Меркел, чини ми се, цени и поштује нашу жељу да разговарамо и да постигнемо компромис с Приштином“, рекао је Вучић новинарима.

Вучић се осврнуо и на критике што је баш он говорио о медијима у Давосу, рекавши да долазе од оних који имају „априори негативан став“ према њему и да на то може само да се осмехне.

Наслов и опрема: Стање ствари

(ФоНет/Данас, 24. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

Оставите коментар