Игор Жежељ нови власник Курира

Нови власник Курира, 12 портала и још 14 штампаних издања, уместо Александра Родића је Игор Жежељ, власник и директор фирме Wireless media

Извор: mediasfera.rs

На сајту Агенције за привредне регистре (АПР) у решењу које је донето 4. јануара 2019. године, уместо Родића уписани су Жежељ и Привредно друштво за пружање телекомуникационих услуга Мондо INC doo Београд (Стари град).

Жежељ и Родић УНС-у нису одговорили колика је била цена Адриа медиа Групе (АМГ), која је издавач ових медија.

Игор Жежељ (Извор: mediasfera.rs)

Подсетимо, АМГ је у октобру прошле године постигао договор о партнерству са Wireless media и порталом Мондо, што је УНС-у тада потврдио Родић.

Жежељ је тада негирао да је направљено стратешко партнерство АМГ-а са фирмом Wireles media и Мондом, али је рекао да АМГ и Wireless media имају „врло интензивну и плодоносну пословну сарадњу“, о чему је БИРН писао.

Иначе, портал Мондо није уписан у Регистру медија. Међутим, на сајту Телеком Србија (www.mts.rs), у рубрици „наши сајтови“ овај портал наведен је као сајт овe компаније.

И на сајту Регистра националног домена Србије (РНИДС) наводи се да је Телеком Србија а.д. власник домена mondo.rs.

Подсетимо, у власништу АМГ-а, како стоји на његовом порталу су листови Курир, Gllosy, Лена и Financial times, Men’s health, Cosmopolitan, Elle, Сенса, Национална географија Србија, Лепа&Срећна, Winter, Summer, Асфалт, Cosmo Campus и Newasweek, као и портали elle.rs, yumama.com, kurir.rs, nationalgeographic.rs, menshealth.rs, cosmopolitan.rs, lovesensa.rs, stvarukusa.rs, lepaisrecna.rs, still, glossy.rs и espresso.rs.

Ј. Пешић

Опрема: Стање ствари

(Сајт УНС-а, 10. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , ,

Оставите коментар