Александар Чепурин: Покушаји да се кроз лажи умањи значај ордена који Путин додељује Вучићу

Амбасадор Руске Федерације у Београду нагласио да је Орден Александра Невског једно од највећих руских државних одликовања

Александар Чепурин (Танјуг/Димитрије Гол)

БЕОГРАД – Руски амбасадор у Београду Александар Чепурин потврдио је данас да је Орден Александра Невског једно од највиших руских одликовања и оценио да су апсолутно неприхватљиви покушаји да се кроз измишљотине и лажи умањи његов значај.

Поводом одлуке председника Русије Владимира Путина да председника Србије Александра Вучића одликује Орденом Александра Невског, Чепурин је на свом налогу на Твитеру објаснио да је то „знак посебне пажње према Србији и српском народу“.

„Апсолутно су неприхватљиви покушаји да се кроз измишљотине и лажи умањи значај награде, те да се преврну очигледне ствари“, рекао је Чепурин.

Он је нагласио да је Орден Александра Невског једно од највећих руских државних одликовања.

„Након револуције био је укинут, али је касније обновљен. Председник Србије А. Вучић је први Србин који добија ово високо признање у наше време, што само по себи о многоме говори“, објаснио је Чепурин.

Чепурин није прецизирао на какве измишљотине и лажи мисли, а лист „Данас“ објавио да Орден Александра Невског није највиши орден Руске Федерације.

Опрема: Стање ствари

(Танјуг/РТВ, 9. 1. 2019)Categories: Вести над вестима

Tags: , , , ,

2 replies

  1. Da su mu amerkanci dali orden i to bi bilo apsurdno jer još nije po njihovom nalogu Srbija priznala Kosovo i uvela nas u NATO.Takođe nije još rasprodao za bagatelu TELEKOM, EPS, SRBIJAVODE, SRBIJAŠUME…
    Ne znamo šta je rusima to zaslužio a nas je u crno zavio.

  2. Поштовани , Вучић није Србија . Није он ни српски народ . Према томе орден није за српски народ , већ за Вучића , који га не заслужује … Зато нам смета . Иначе , ми волимо руски народ , више него икоји народ на свету после српског… Све најбоље желимо руском народу.

Оставите коментар